Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Κινηματογράφος, τα Κινητά Τηλέφωνα κι η Μεγαλούπολη

στα 10

Μέρος ενός εργαστηρίου για τις «Τεχνικές Επιβίωσης στη Μεγαλούπολη», εντεκα φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου γύρισαν έξι ταινίες μικρού μήκους με κάμερα το κινητό τους τηλέφωνο και τις παρουσιάζουν στις 30 Οκτωβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε με ελεύθερη είσοδο.

Ο Κινηματογράφος, τα Κινητά Τηλέφωνα κι η Μεγαλούπολη

Οι ταινίες των έντεκα φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου γυρίστηκαν από 14 έως 28 Οκτωβρίου 2013 στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Micro Moves: Human - Urban / Surviving Strategies in a Mega-City» που διοργάνωσαν το Goethe-Institut και το Δημοσιογραφικό Εργαστήριο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η εξερεύνηση από πλευράς των φοιτητών τόσο της πληθώρας δομικών, αρχιτεκτονικών, κοινωνικών, οικονομικών και οικολογικών προκλήσεων που προκύπτουν από τη ζωή στα αστικά κέντρα, αλλά και τη χρήση κινητών τηλεφώνων ως έναν ευέλικτο και ικανό να συλλάβει την κάθε μικρή «καθημερινή» στιγμή τρόπο να αποτυπώνεις την πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, το οποίο τους εξοικείωσε με την τεχνική και την τέχνη δημιουργίας κινηματογραφικών ταινιών με κινητό τηλέφωνο, οι έντεκα φοιτητές απέδωσαν το θέμα των στρατηγικών επιβίωσης στη μεγαλούπολη με 6 ταινίες μικρού μήκους, συνολικής διάρκειας 45 περίπου λεπτών, με στόχο όχι μόνο την καταγραφή του θέματος σε μια Αθήνα που αλλάζει συνεχώς, αλλά και την καλλιτεχνική ποιότητα της κινηματογραφικής απόδοσης.

Οι ταινίες αυτές θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, τηλ. 210 3661000). Μαζί με τους φοιτητές, όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι ο επιμελητής Τιλ Πάσοφ, σκηνοθέτης και ο ίδιος και βραβευμένος στο Φεστιβάλ του Ομπερχάουζεν στο Διαγωνιστικό Τμήμα με Κινητό Τηλέφωνο το 2005 αλλά και οργανωτής και επιμελητής εργαστηρίων παραγωγής ταινιών με κινητά τηλέφωνα σε όλον τον κόσμο και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης.

Οι προβολές θα γίνουν στην ελληνική και γερμανική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμη: