Φεστιβάλ / Βραβεία

O Κιμ Κι Ντουκ στο... Cosmopolitan!

στα 10

Μπορεί το σινεμά του Κιμ Κι Ντουκ να απέχει από τη βιομηχανία του θεάματος όσο η Νότια από το Βόρειο Κορέα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι πρωταγωνιστές του βραβευμένου πλέον με Χρυσό Λέοντα στο 69ο Φεστιβάλ Βενετίας «Pieta» δεν μπορούν να φωτογραφηθούν για το κορεάτικο Cosmopolitan έτσι όπως δεν θα τους δείτε ποτέ σε μια ταινία του Κιμ Κι Ντουκ!

O Κιμ Κι Ντουκ στο... Cosmopolitan!

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ναι. Στην Νότιο Κορέα υπάρχει έκδοση του «Cosmopolitan» που απ' οσο μας επιτρέπουν τα κορεάτικά μας (!) και η αναζήτηση στο επίσημο site του περιοδικού δεν είναι ακριβώς το Cosmopolitan που γνωρίζουμε, αλλά μάλλον ένα glossy περιοδικό αφιερωμένο στη μόδα, την κορεάτικη show biz και το lifestyle.

Οτιδήποτε δηλαδή δεν θα βλέπατε ποτέ σε μια ταινία του Κιμ Κι Ντουκ, ο οποίος προτιμά να κινηματογραφεί την αφανή πλευρά της χώρα του, ζώντας και δρώντας όχι μόνο εκτός συστήματος αλλά και στο περιθώριο της καθεστηκυίας τάξης της Νότιας Κορέας.

Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε το Cosmopolitan να αφιερώσει το τεύχος του Ιουλίου που μας πέρασε στο παράξενο ζευγάρι των πρωταγωνιστών του «Pieta», του Λι Τζανγκ-τζιν και της Τζο Μιν-σου, των δύο διάσημων (κυρίως από εμπορικές ταινίες και επιτυχίες στην τηλεόραση) Νοτιοκορεατών ηθοποιών που επενδύοντας πάνω στη σχέση τους στην ταινία (γιος - μάνα ή κάτι τέτοιο!), φωτογραφίζονται σε ένα glamorous spread με ελαφριές αποχρώσεις οιδοιπόδειων συμπλεγμάτων.

Aν επίσης γνωρίζετε κορεάτικα μπορείτε να διαβάσετε και το κομμάτι που συνοδεύει τη φωτογράφηση στο επίσημο site του κορεάτικου Cosmopolitan!

Απολαύστε τις φωτογραφίες παρακάτω και διαβάστε τα πάντα για το «Pieta», την ταινία που χάρισε στον Κιμ Κι Ντουκ το Χρυσό Λέοντα στο 69ο Διεθνες Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και τον πρώτο Χρυσό Λέοντα της Νότιας Κορέας στην ιστορία της.

1

2

3

4