Buzz

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο σκηνοθετεί «Simpsons» για το Halloween

στα 10

Ηταν ένα προξενιό που άργησε να έρθει: ο γεμάτος φαντασία, κατά βάθος παιδί σκηνοθέτης εγκαθίσταται στο Σπρίνγκφιλντ και σχεδιάζει το δικό του τρομακτικό πάρτυ με τους Σίμπσονς.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο σκηνοθετεί «Simpsons» για το Halloween

Είναι παράδοση για τους «Simpsons» να προσκαλούν guest σκηνοθέτες για τους τίτλους αρχής των εορταστικών τους επεισοδίων κι αυτό το Halloween, την ευθύνη της έναρξης του «Treehouse of Horror XXIV» αναλαμβάνει ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, μεταμορφώνοντας το Σπρίνγκφιλντ σε ξεκαρδιστικό εφιάλτη, γεμάτο αναφορές στον Εντγκαρ Αλαν Πόε, τον Αλφρεντ Χίτσκοκ, τον Στίβεν Κινγκ, αλλά και τις δικές του ταινίες σαν το «Λαβύρινθο του Πάνα» και το «Hellboy». Το εορταστικό επεισόδιο «The Simpsons» θα προβληθεί στην Αμερική αυτήν την Κυριακή, αλλά από τώρα μπορούμε να δούμε το άνοιγμά του, ολόκληρο, στο βίντεο στο τέλος του κειμένου.

Ο ίδιος ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο εξηγεί ποιο ήταν το σχέδιό του για την πρώτη σεκάνς του επεισοδίου «The Simpsons - Treehouse of Horror XXIV»: «Οι τίτλοι αρχής των Σίμπσονς είναι τόσο εμβληματικοί, αλλά ποτέ κανείς δεν τους πείραξε με τόσο παιχνιδιάρικο σκοπό. Εγώ ήθελα να δείξω τη σύνδεση των σκηνικών και των τίτλων με κάποιες από τις πιο καθοριστικές ταινίες τρόμου και να σκορπίσω εδώ και κει και κάποια από τα δικά μου πράγματα, έτσι για το γούστο. Για παράδειγμα η ιδέα ότι η Μις Κράμπαπελ θα στέκεται έξω από το σχολείο μαζί με τον Αλφρεντ Χίτσκοκ παραπέμπει στη σεκάνς των ‘Πουλιών’ και σ’ ό,τι συμβαίνει έξω από το σχολείο στο Μποντέγκα Μπέι. Να κάνουμε τον Αρχηγό Γουίγκαμ να μοιάζει με τον Κύκλωπα του Χαριχάουζεν, να βάλουμε τα πυρηνικά απόβλητα του εργαστασίου του κ. Μπερνς να δημιουργούν ζόμπι – όλα αυτά μοιάζουν φτιαγμένα για να συνδεθούν κάποτε. Αν ο Χόμερ πραγματικά αποκτούσε ένα ραδιενεργό ισότοπο, θα μεταμορφωνόταν σ’ έναν από τους ήρωες του ‘Blade’. Ή η διάσημη σκηνή που υπάρχει πάντα στους τίτλους – όπου η Μάγκι οδηγεί και μετά το πλάνο ανοίγει και η Μάγκι οδηγεί, έτσι; Αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση η Μάγκι οδηγεί το αυτοκίνητο από μια ταινία τρόμου του ’70, ένα b-movie που λέγεται ‘The Car’ και είναι μια από τις αγαπημένες μου κινηματογραφικές ένοχες απολαύσεις. Κι αν η Λίσα είναι στο μάθημα μουσικής, αλλά μαζί της εκεί βρίσκονται όλα τα Φαντάσματα της Οπερας που έγιναν ποτέ; Ηταν μια μοναδική ευκαιρία!»

Δείτε παρακάτω τους αλά Γκιγιέρμο ντελ Τόρο Σίμπσονς και… ξαναδείτε το βίντεο όσες φορές χρειάζεστε για να εμπεδώσετε όλα τα κλεισίματα ματιού στον τρόμο! Οσα δεν βρείτε, δείτε τα παρακάτω όλα σωστά και στη θέση τους από τη ομάδα του MoviePilot που έψαξε στα σινεφίλ κιτάπια της και τα καταμέτρησε.



Διαβάστε ακόμη: