Buzz

Ο Γουίλκο Τζόνσον του «Game of Thrones» διεγνώσθη με θανάσιμη ασθένεια και αρνείται θεραπεία...

στα 10

O Γουίλκο Τζόνσον, γνωστός μουσικός της πανκ βρετανικής σκηνής και ηθοποιός του «Game of Thrones», διεγνώσθη με καρκίνο στο πάγκρεας. Αρνείται θεραπείας, θα συνεχίσει να δουλεύει...

Ο Γουίλκο Τζόνσον του «Game of Thrones» διεγνώσθη με θανάσιμη ασθένεια και αρνείται θεραπεία...

O 66χρονος κιθαρίστας Γουίλκο Τζόνσον έχει γράψει τη δική του ιστορία στην πανκ βρετανική σκηνή με το ωμό παίξιμό του και τις συμμετοχές του σε ιστορικά συγκροτήματα όπως τους «Dr Feelgood» και «Ian Dury and the Blockheads».

Στο «Game of Thrones» εμφανίστηκε όταν οι παραγωγοί τον επέλεξαν για το ρόλο του μουγκού δήμιου Ιλιν Πέιν, καθώς όπως ομολογεί ο ίδιος, «έψαχναν για κάποιον τρομαχτικό τύπο που αγριοκοιτάζει, πανικοβάλοντας τα θύματά του πριν τα σκοτώσει. Μου ήταν εύκολο - είμαι τρομαχτικός τύπος και αγριοκοιτάζω τον κόσμο, έτσι κι αλλιώς από μόνος μου».

Εμφανίστηκε σε 4 επεισόδια, τρία του πρώτου κύκλου ("The Kingsroad", "Baelor" και "Fire and Blood") και ένα του δεύτερου ("Blackwater").

Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του από την επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook: «Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνω ότι ο Γουίλκο διεγνώσθη με καρκίνο στο πάγκρεας στο τελικό στάδιο. Αποφάσισε να μην υποστεί καμία χημειοθεραπεία. Είναι όμως θετικός, δεν υποφέρει προς το παρόν σωματικά και θα απολαύσει τους τελευταίους του μήνες με σχετικά καλή υγεία και τις κανονικές του δραστηριότητες...»

Το πρώτο καμπανάκι για τον Γουίλκο ήταν όταν λιποθύμησε επί σκηνής τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η διάγνωση έγινε πριν από λίγες μέρες. Ο ίδιος πάντως κανονίζει να ηχογραφήσει ένα τελευταίο άλμπουμ και να βγει σε αποχαιρετιστήρια περιοδεία.

Θαυμάζοντας το κουράγιο του, αναζητήσαμε μερικές ακόμα πληροφορίες για τη ζωή του και σκοντάψαμε σε μία τραγική ειρωνεία: ήταν παντρεμένος με την παιδική του αγάπη από το σχολείο μέχρι που χήρεψε το 2004. Η γυναίκα του πέθανε από καρκίνο κι εκείνος δεν την ξεπέρασε ποτέ.

Τρομαχτικός άνθρωπος. Πραγματικά...