Buzz

O Ενιο Μορικόνε είναι έξαλλος με τον Κουέντιν Ταραντίνο

στα 10

Μπορεί ο Κουέντιν Ταραντίνο να πίνει νερό στο όνομα του Ιταλού θρύλου της κινηματογραφικής μουσικής, ο Ενιο Μορικόνε όμως δήλωσε πως δεν θέλει να ξανασυνεργαστεί μαζί του. Ποτέ.

O Ενιο Μορικόνε είναι έξαλλος με τον Κουέντιν Ταραντίνο

Αν μετρήσει κανείς όλα τα μουσικά θέματα του Ενιο Μορικόνε που έχει χρησιμοποιήσει ο Κουέντιν Ταραντίνο στις ταινίες του και προσθέσει σε αυτό τον απέραντο θαυμασμό που νίωθει για τον Ιταλό θρύλο της κινηματογραφικής μουσικής, τότε δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί πως θα ένιωσε ο Ταραντίνο όταν ο 84χρονος Ιταλός δέχθηκε να του δώσει ένα καινούριο τραγούδι για το «Django Unchained».

Το τραγούδι αυτό ήταν το «Ancora Qui» που ακούγεται - για όσους θέλουν να το αναζητήσουν στο μέλλον - στην πρώτη σκηνή όπου ο Τζάνγκο βλέπει ξανά την Μπρουμχίλντα στο σπίτι του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, σε ερμηνεία της Ελίσα Τόφολι.

Ακούστε το εδώ:

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο Ενιο Μορικόνε δεν είναι τόσο ενθουσιασμένος από τη συνεργασία του με τον Κουέντιν Ταραντίνο, τουλάχιστον όχι τόσο όσο ο ίδιος ο Ταραντίνο που σε κάθε του αναφορά στη μουσική της ταινίας δεν παρέλειπε να δηλώνει πως ο Μορικόνε είναι ο σπουδαιότερος κινηματογραφικός συνθέτης όλων των εποχών και πως υπήρξε μεγάλη του τιμή που του «χάρισε» ένα καινούριο τραγούδι για το φιλμ.

«Δεν θα ήθελα να ξαναδουλέψω ποτέ μαζί του», δήλωσε ο Μορικόνε σε μια ομιλία του σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης. «Μετά το "Inglourious Basterds" μου είπε πως θέλει να δουλεύουμε πάντα μαζί. Του είπα πως δεν θα μπορούσα γιατί ποτέ δεν δίνει πολύ χρόνο στους συνεργάτες του. Ετσι του έδωσα να χρησιμοποιήσει ένα τραγούδι που είχα ήδη γράψει, αλλά δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί τη μουσική δεν έχει καμία συνέπεια... Δεν μπορείς να δουλέψεις με κάποιον έτσι.»

Ο Μορικόνε δήλωσε επίσης στην ίδια ομιλία πως δεν βρήκε το «Django Unchained» σπουδαίο, κάνοντας όλους να αναρωτιούνται πως ακριβώς ένιωσε ο Ταραντίνο ακούγοντας όλα τα παραπάνω.

Ελπίζουμε μόνο να μην του απαγορέψει τη χρήση παλιότερης μουσικής του για τις επόμενες ταινίες του, γιατί πραγματικά τίποτε δεν θα είναι ίδιο χωρίς αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα για τη μουσική του «Django Unchained».