Buzz

Ο Εϊντριεν Μπρόντι στην τρυφερή ερωτική μουσική ιστορία δυο αντρών που μοιάζουν

στα 10

«Olaf & Paul», ή πώς ο PacoVolume έκανε τον Μπρόντι πρωταγωνιστή ενός ακαταμάχητα ποπ gay ρομάντζου.

Ο Εϊντριεν Μπρόντι στην τρυφερή ερωτική μουσική ιστορία δυο αντρών που μοιάζουν

Ο Γάλλος μουσικός PacoVolume, προσκάλεσε τον αμερικανό σταρ, τον Εϊντριεν Μπρόντι, να πρωταγωνιστήσει στο βίντεο κλιπ του τελευταίου του single, «Olaf & Paul», από το νέο του album, Massive Passive. Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ζακ Αντουάν Σαρλό, το ταινιάκι αφηγείται την ποιητική ιστορία του ανεξέλεγκτου έρωτα ανάμεσα σε δυο άντρες, που τους χωρίζει ένας ολόκληρος κόσμος.

Στο website του, ο PacoVolume εξηγεί ιδιαίτερα προσωπικά και χαριτωμένα πώς προέκυψε αυτή η ιδέα. Για τους μη γαλλομαθείς, η εξομολόγησή του παρακάτω. Διαβάστε και μετά βυθιστείτε στο ρομάντζο με χαμόγελο, βλέποντας το video clip παρακάτω.

pacovolume01

Ο Ζακ Αντουάν Σαρλό έχει σκηνοθετήσει τα 3 τελευταία βίντεο κλιπ μου, μεταξύ των οποίων κι αυτό που μας αφορά σήμερα, το Olaf & Paul.

Λίγους μήνες πριν, καθώς συζητούσαμε, του είπα ότι συχνά μου λένε ότι μοιάζει με τον ηθοποιό Εϊντριεν Μπρόντι (η μεγάλη μύτη, το θλιμμένο βλέμμα) κι αρχίσαμε να μιλάμε για τους σταρ του Χόλιγουντ που συμμετέχουν όλο και περισσότερο σε μουσικά κλιπ νέων (ο Τζέικ Τζίλενχαλ με τους The Shoes, ο Σάια Λαμπέφ με τους Sigur Ros, ο ηθοποιός του Χάρι Πότερ με τους Slow Club) ή λιγότερο νέων (ο ηθοποιός του Mad Men με τους Herman Dune) καλλιτεχνών.

Κάναμε πλάκα, σαχλαμαρίσαμε κι έπεσε η ιδέα να παίξουμε μ’ αυτήν την ομοιότητα (που βέβαια δεν είναι και τόσο έντονη), γυρίζοντας ένα κλιπ εντελώς χαζό, όπου εγώ να παίζω κάποιες σκηνές από τον Πιανίστα. Κι επίσης αποφασίσαμε να παραγγείλουμε κι άλλο ποτό.

Λίγες μέρες αργότερα, συναντηθήκαμε, συζητήσαμε αυτήν την ιδέα, πόσο τη βρίσκαμε συγκλονιστική κι ο Ζακ μου λέει, «θα έπρεπε να κάνουμε το κλιπ με τον Μπρόντι, αυτός μας χρειάζεται, γιατί όχι μόνο θ’ ακολουθήσουμε το κίνημα των συγκροτημάτων που ενισχύουν το image ενός εμπορικού χολιγουντιανού καλλιτέχνη δίνοντάς του street πατίνα, αλλά εμείς θα πάρουμε ένα που έχει κερδίσει 1 Σεζάρ ΚΑΙ ένα Οσκαρ». Αυτό μ’ έκανε να γελάσω, δεν το πολυπίστεψα, αλλά ο Ζακ Αντουάν έμοιαζε να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, οπότε τον πίστεψα λίγο περισσότερο και τον έβαλα να δοκιμάσει ένα λευκό κρασί από τη σικελία εκπληκτικό.

pacovolume02

Στο μεταξύ είδα ένα κλιπ της Τόρι Εϊμος όπου παίζει ο Εϊντριεν, αναρωτήθηκα γιατί δέχτηκε τόσο σπασαρχίδικο που είναι, κάποιοι φίλοι μου είπαν ότι καμιά φορά πάει για ποτό στο 18ο διαμέρισμα, κοτνά στο σπίτι μου, ότι είναι προσιτός κι όλ’ αυτά, σκέφτηκα τον Λουσινί που συχνά πίνει τα ποτηράκια του στο PMU κάτω απ’ το σπίτι μου κι εκεί είδα έναν οιωνό.

Δυο βδομάδες αργότερα, μετά από πολλά τηλεφωνήματα, email κτλ, είπαμε ότι ο τίτλος Olaf & Paul, που μιλά για έναν άντρα που ερωτεύεται έναν άλλον άντρα θα ήταν τέλειος για να κάνουμε ένα COMBO (όρος αγαπητός στους skaters, τους gamers, που υποδεικνύει μια σειρά αλυσιδωτών ενεργειών και διαφοροποιείται από μια τυχαία σειρά ενεργειών που διαδέχονται απλώς η μια την άλλη, από το timing και την επιλογή των στοιχείων της αλυσίδας): χολιγουντιανός σταρ πολυβραβευμένος + σωσίες-αλλά-όχι-εντελώς-που-ερωτεύονται + σούπερ gay κλιπ +διφορούμενη ιστορία ανάμεσα σ’ έναν δάσκαλο και το μαθητή του + θάνατος.

pacovolume03

Λίγες μέρες αργότερα, ο Ζακ Αντουάν μου έστειλε το σενάριο, εξακολουθεί να έχει την ίδια αυτοπεποίθηση, θα έχουμε τον Εϊντριεν Μπρόντι, η γυναίκα μου με κοιτάζει με μισό μάτι αλλά είναι φυσικό μ’ αγαπάει.

Οταν βλέπω σήμερα το κλιπ, μετράω πόσο άξιζε ο Εϊντριεν Μπρόντι το σεζάρ και το οσκαρ του, τόσο εκπληκτικό είναι το παίξιμό του.

Αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα ταπεινότητας για τα επόμενα κλιπ που θα κάνουμε, ο Ζακ Αντουάν κι εγώ.