Buzz

Ο «Django: Ο Τιμωρός», έρχεται. Συναντήστε τον πρώτοι!

στα 10

Εχετε ακούσει και διαβάσει πολλά για τη νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο. Ξέρουμε ότι ανυπομονείτε να τη δείτε, γι αυτό φροντίσαμε να μην παρατείνουμε περισσότερο την αγωνία σας. Διαβάστε πώς μπορείτε να τη δείτε πρώτοι πριν από την εξοδό της στις αίθουσες στις 17 Ιανουαρίου από την Feelgood.

Ο «Django: Ο Τιμωρός», έρχεται. Συναντήστε τον πρώτοι!

Λάτρης των σπαγγέτι γουέστερν ο Ταραντίνο αποφασίζει εδώ να κάνει το δικό του hommage στο είδος, μόνο που το αποτέλεσμα είναι φυσικά πολύ πιο ανατρεπτικό, εμπνευσμένο κι ενδιαφέρον.

Η ιστορία ξεκινά δύο χρόνια πριν ξεσπάσει ο αμερικανικός εμφύλιος, ο Τζάνγκο, ένας μαύρος σκλάβος από τον Νότο συναντά τον Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων/οδοντίατρο Δρ. Κινγκ Σουλτς, ο οποίος ακολουθεί τα ίχνη των φονικών αδελφών Μπρίτλ. Καθώς μόνο ο Τζάνγκο μπορεί να τον οδηγήσει σε αυτούς, ο ανορθόδοξος Σουλτς συνεργάζεται μαζί του με την υπόσχεση ότι θα τον ελευθερώσει με το πέρας της αποστολής.

Εντωμεταξύ ο Τζάνγκο ακονίζει τα μαχαίρια του για τον δικό του σκοπό: τη σωτηρία της Μπρουμχίλντα, της γυναίκας του που έχασε σε σκλαβοπάζαρο πριν από καιρό. Ετσι οι δύο συνεργάτες και φίλοι πλέον φτανουν στον Κάλβιν Κάντι, τον ιδιοκτήτη της «Candyland» μιας κακόφημης φυτείας και λάτρεις αγώνων πάλης όπου οι σκλάβοι του παλεύουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου. Αποφασισμένοι να δώσουν στην Μπρουμχίλντα την ελευθερία της, θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο, που όμως όπως όλα τα φιλόδοξα σχέδια θα αντιμετωπίσει ανέλπιστα προβλήματα...

Δείτε ένα κλιπ από την πρώτη συνάντηση του Δρ. Σουλτς με τον Τζάνγκο, μια κρύα νύχτα, στη μέση του πουθενά...


«Το μικρόβιο για την ταινία προέκυψε από την ιδέα ενός σκλάβου που γίνεται κυνηγός επικηρυγμένων και μετά τα βάζει με επιτηρητές φυτειών», λέει ο Ταραντίνο. «Ήθελα απλά να ξεκινήσω να γράφω και ο Τζάνγκο εμφανίστηκε. Στην αρχή, ήταν απλά ο έκτος από επτά παραταγμένους, αλυσοδεμένους σκλάβους. Αλλά συνέχισε να μου αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο, καθώς έγραφα».

Παρόλο που η ταινία διαδραματίζεται στον αμερικάνικο Νότο πριν τον εμφύλιο, ο σκηνοθέτης θεώρησε ότι η ιστορία του Τζάνγκο πρέπει να παρουσιαστεί σαν γούεστερν. «Πάντα ήθελα να κάνω ένα γουέστερν. Μου αρέσουν όλα τα είδη των γουέστερν, αλλά καθώς τα σπαγγέτι γουέστερν είναι τα αγαπημένα μου, σκέφτηκα ότι αν κάποτε κάνω το δικό μου, τότε θα ανήκει στο σύμπαν αυτών του Σέρτζιο Κορμπούτσι», εξομολογείται.

Ο ίδιος βλέπει τα γουέστερν είναι μεγαλειώδεις απεικονίσεις του καλού και του κακού. Θεώρησε ότι οι δυνατότητες και η δομή του είδους αυτού ταίριαζε με την ιστορία ενός άντρα που παλεύει να διεισδύσει σε μια φυτεία προκειμένου να σώσει τη γυναίκα του. «Δεν μπορεί να είναι πιο εφιαλτικό από ότι στην πραγματικότητα. Ούτε πιο σουρεαλιστικό. Ούτε πιο εξωφρενικό», εξηγεί ο Ταραντίνο. «Είναι αδιανόητος ο πόνος και τα βάσανα που περνούσε κάποιος σ’ αυτή τη χώρα. Κι αυτό καθιστά την ιστορία τέλεια για μια διαφορετική ερμηνεία στα σπαγγέτι γουέστερν».

Αυτό που προέκυψε, δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια ανατρεπτική, διαβολεμένα έξυπνη, υπερβολικά ματωμένη, αναμφίβολα διασκεδαστική μα κι αιχμηρή ματιά σε μια ιστορία της δημιουργίας ενός ήρωα σε μια από τις πιο σκοτεινές εποχές της Αμερικής.

Με ένα εξαιρετικό καστ που περιλαμβάνει τον Κρίστοφ Βαλτς στον ρόλο του Δρ. Σουλτς, τον Τζέιμι Φοξ σε αυτόν του Τζάνγκο, τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως ιδιοκτήτη της Candyland και τον Σάμιουελ Τζάκσον στον ρόλο του πανέξυπνου πιστού του σκλάβου, το φιλμ χτίζεται πάνω σε εξαιρετικές ερμηνείες αλλά και σε διασκεδαστικά ανέλπιστα cameos όπως αυτά των Ντον Τζόνσον, Φράνκο Νέρο ή και του ίδιου του Ταραντίνο.

Με δυο λόγια το «Django: Ο Τιμωρός» είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρει μπρος η νέα κινηματογραφική χρονιά σας και το Flix και η Feelgood σας δίνουν την δυνατότητα να το δείτε πρώτοι.Η avant premiere του φιλμ, θα γίνει την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 19:00 στην αίθουσα 5 του Village @ Mall (ώρα προσέλευσης 18:30).Για να διεκδικήσετε μία από τις δεκαπέντε διπλές προσκλήσεις στείλτε μας email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Django» και διεκδικήστε δυο θέσεις για την προβολή. Oι νικητές θα ειδοποιηθούν με email τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Δείτε πιο κάτω τον Κουέντιν Ταραντίνο να μιλά για τα γυρίσματα του φιλμ και προετοιμαστείτε καλύτερα για μια ακόμη Tarantino experience! Διαβάστε και ακούστε περισσότερα για την ταινία εδώ.