Buzz

O Δαναός σας στέλνει Βενετία!

στα 10

Ο πάντοτε ανήσυχος κινηματογραφός Δαναός δίνει την ευκαιρία σε έναν νέο/νέα από 18 έως 25 ετών να ταξιδέψει μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με μοναδική υποχρέωση να βλέπει και να γράφει για ταινίες! Διαβάζετε ακόμη ή πακετάρετε ήδη;

O Δαναός σας στέλνει Βενετία!

Ο Δαναός και το Europa Cinemas δίνουν την ευκαιρία σε έναν φίλο του σινεμά να επισκεφθεί το Φεστιβάλ Βενετίας, μέσω του προγράμματος «27 Times Cinema» που ξεκίνησε το 2010 σε συνεργασία με το τμήμα του Φεστιβάλ «Venice Days», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το βραβείο Lux και συγκεντρώνει 27 νέους σινεφίλ από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οποιος καταφέρει να βρεθεί στο Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ για 10 ημέρες, παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Venice Days» και συνομιλώντας με δημιουργούς και ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Για να συμμετάσχετε πρέπει να είστε από 18 έως 25 ετών, με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (τόσο προφορικά όσο και γραπτά), αφού θα σας ζητηθεί εκτός από το να συμμετάσχετε σε ανοιχτές συζητήσεις με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και δημιουργούς και να συνεισφέρετε γραπτώς στο ειδικό blog που θα δημιουργηθεί για τη φετινή διοργάνωση του «27 Times Cinema».

Αν καταφέρετε να είστε ο νικητής του διαγωνισμού, θα έχετε επίσημη διαπίστευση από το Φεστιβάλ και οι υποχρεώσεις σας είναι να παρακολουθήσετε όλο το πρόγραμμα του «Venice Days», τις ταινίες που διαγωνίζονται για το φετινό βραβείο Lux, να συμμετάσχετε σε στρογγυλά τραπέζια με κριτικούς, σκηνοθέτες και επαγγελματίες του χώρου και να γράψετε κείμενα για το ειδικό blog.

H διαδικασία για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό είναι απλή: χρειάζεται ένα βιογραφικό σας (στα αγγλικά), μια μικρή δήλωση (μάξιμουμ 10 γραμμές) για τους λόγους που σας ενδιαφέρει η συμμετοχή σας στο «27 Times Cinema» και μια μικρή περιγραφή (μάξιμουμ 5 προτάσεις) τριών σκηνών από τρεις ταινίες που παρακολουθήσατε πρόσφατα.

Ολα τα παραπάνω τα στέλνετε στη διεύθυνση diagonismoi@danaoscinema.gr εώς 31/05/12.

Η ομάδα του κιν/φου «Δαναός» θα επιλέξει 3 βιογραφικά που θα είναι υποψήφια για το ταξίδι. Τα ονόματα θα δημοσιευτούν στο Facebook και θα σταλούν στο Europa Cinemas και η τελική απόφαση για τoν νικητή είναι δική τους επιλογή.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον κιν/φο «Δαναός» ενδέχεται να συμμετέχει στο διαγωνισμό ακόμα ένας κινηματογράφος στην Ελλάδα. Η θέση όμως για το ταξίδι στη Βενετία είναι μία ανεξαρτήτως από τον αριθμό των κιν/φων που συμμετέχουν.Εάν προκύψει νικητής από τον κιν/φο «Δαναός» θα ενημερωθεί αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Europa Cinemas.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του κινηματογράφου Δαναού και στα τηλέφωνο 210 6922655

Το φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας θα διαρκέσει από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου του 2012