Buzz

O Βιμ Βέντερς είναι σίγουρος πως «Ολα θα Πάνε Καλά»!

στα 10

Τελικά δεν εισακούσθηκε η λαϊκή ετυμηγορία που απαιτούσε από τον Βιμ Βέντερς να μην ξανασκηνοθετήσει κάτι...εκτός από ντοκιμαντέρ. Ο Γερμανός σκηνοθέτης επιστρέφει με το «Everything Will Be Fine», μια ταινία μυθοπλασίας σε 3D.

O Βιμ Βέντερς είναι σίγουρος πως «Ολα θα Πάνε Καλά»!

Αφού το 3D λειτούργησε εξαιρετικά στο ντοκιμαντέρ του για την Πίνα Μπάους - που τον έστειλε μέχρι τα Οσκαρ - ο Βιμ Βέντερς αποφάσισε πως μπορεί να κάνει το ίδιο και για μια ταινία μυθοπλασίας, αγνοώντας πως έχει να κάνει κάτι αξιοπρόσεκτο εδώ και πολλές δεκαετίες...

Το νέο του πρότζεκτ έχει τίτλο «Everything Will Be Fine» και αφηγείται την ιστορία ενός άντρα, ο οποίος μετά από ένα τσακωμό με τη συζυγο του, χτυπάει με το αυτοκίνητο του και σκοτώνει ένα παιδί. Τον παρακολουθούμε για τα επόμενα δώδεκα χρόνια της ζωής του καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ και να παραδεχτεί πως αυτός που κοιτάζει καθημερινά στον καθρέφτη δεν είναι ένας δολοφόνος, αλλά ένας κανονικός άνθρωπος που απλά η τύχη δεν του φέρθηκε καλά.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Σάρα Πόλεϊ, ενώ είναι άγνωστο ποιος θα υποδυθεί τον κεντρικό χαρακτήρα. Ο Βέντερς θα ξεκινήσει γυρίσματα το γρηγορότερο, με σκοπό η ταινία να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2012, έτσι ώστε να κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2013.

Η τελευταία ταινία μυθοπλασίας που γύρισε ο Βέντερς ήταν το ανεκδιήγητο «Palermo Shooting», γεγονός που μας κάνει καχύποπτους και δικαιολογημένα μας αναγκάζει να κρατήσουμε μικρό καλάθι, ενώ τίποτα δεν φαίνεται ακόμη να είναι σίγουρο για το ντοκιμαντέρ που επρόκειτο να γυρίσει με θέμα την αρχιτεκτονική.

Οσο για το 3D, δεν είναι σίγουρα κάθε μέρα της «Πίνα Μπάους»!