Industry

Ο Αρνι μπήκε στο μουσείο!

στα 10

Ο Ανθρωπος από Σίδερο απέκτησε το δικό του μουσείο, στο αυστριακό χωριό όπου μεγάλωσε.

Ο Αρνι μπήκε στο μουσείο!

Το μικρό χωριουδάκι Ταλ, κοντά στο Γκρας της Αυστρίας, δεν είναι απλώς γραφικό, είναι και η πατρίδα του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, του μεγαλύτερου κινηματογραφικού αστέρα που έβγαλε ποτέ ο τόπος. Γι’ αυτό και, τώρα πια, το Ταλ είναι το μέρος που στεγάζει το Μουσείο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ!

Το μουσείο έχει στηθεί στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου μιας πολυκατοικίας καθόλου τυχαίας: εκεί μεγάλωσε ο Αρνι με τον πατέρα του, τον αστυφύλακα Γκούσταβ, τη μητέρα του Ορέλια και τον ετεροθαλή αδελφό του Μάινχαρτ. Το διαμέρισμα δεν είχε ηλεκτρικό και η τουαλέτα ήταν αυτό που εμείς ονομάζουμε «τουρκική» κι έτσι ακριβώς έχει διατηρηθεί και ο χώρος ως μουσείο, για να θυμίζει ότι η ανατροφή του Σβαρτσενέγκερ ήταν μέσα στην ανέχεια.

Στο χώρο βρίσκονται τα προσωπικά αντικείμενα του Αρνι από τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια, το κρεβάτι του και τα πρώτα του γυμναστικά όργανα και βάρη. Διάσπαρτα έχουν τοποθετηθεί αγάλματα σε φυσικό μέγεθος που απεικονίζουν τον Σβαρτσενέγκερ, όπως εμφανιζόταν στο ντοκιμαντέρ «Pumping Iron» ή στον «Εξολοθρευτή».

Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ έζησε στο Ταλ μέχρι το 1965, όταν, σε ηλικία 18 χρόνων, χρειάστηκε να πάει φαντάρος στον αυστριακό στρατό. Ηδη από τα 14, ωστόσο, είχε αποφασίσει να γίνει body builder κι έτσι με την πρώτη ευκαιρία, το 1966, πήγε στο Λονδίνο, πήρε μέρος στον διαγωνισμό «Mr Universe», κατέκτησε τη δεύτερη θέση και τα υπόλοιπα είναι γνωστά! Το 1968 μετανάστευσε στην Αμερική και ξεκίνησε τη δυναμική του πορεία στον κινηματογράφο και, τελικά, στην πολιτική.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το website του Μουσείου, όπου θα δείτε και αξιολάτρευτες φωτογραφίες του πολύ μικρούλη Αρνι!