Buzz

Ο Αλεκ Μπόλντγουιν @ Occupy Wall Street: «Χρειαζόμαστε τον καπιταλισμό»

στα 10

Χτες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Αλεκ Μπόλντγουϊν εμφανίστηκε στην κατάληψη της Γουόλ Στριτ, μίλησε με τους διαδηλωτές κι εξέφρασε τους δισταγμούς του για το αίτημα της κατάλυσης του Ομοσπονδιακού Τραπεζικού Δικτύου. «Χρειαζόμαστε την ρευστότητα κεφαλαίου για να μην βουλιάξουμε ως χώρα. Χρειαζόμαστε τον καπιταλισμό...»

Ο Αλεκ Μπόλντγουιν @ Occupy Wall Street: «Χρειαζόμαστε τον καπιταλισμό»

Δημοκρατικός και ακτιβιστής ο Αλεκ Μπόλντγουϊν αλλά ο καπιταλισμός, καπιταλισμός.

Συζητώντας για ένα 2ωρο με φοιτητές, διαδηλωτές και καταληψίες στο Ζουκότι Παρκ ο Μπόλντγουιν (o οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να είναι μέλος συνεργείου καθαρισμού της περιοχής - σ.σ. οι ενδείξεις ότι θα κατέβει για Δήμαρχος όλο και πολλαπλασιάζονται) επέστρεψε στο σπίτι και στην ιστοσελίδα του στο twitter με τα συμπεράσματά του.

«Το κίνημα της Occupy Wall Street πρέπει να προτείνει και να στηρίξει κάποιες νομοθετικές αλλαγές. Η κατάληψη είναι προσωρινό μέσο πίεσης, αλλά μετά σε τι ακριβώς αλλαγή συμφωνούμε;»

«Μία επιτυχία του κινήματος θα ήταν να επιβάλει νομοθετικές αλλαγές στη χρηματοδότηση των εκλογικών υποψηφίων και τα χρήματα που εισρέουν ανεξέλεγκτα από επιχειρήσεις στα κόμματα».

Οταν όμως (όπως θα δείτε στο βίντεο) ο Μπόλντγουϊν ρωτήθηκε για τη θέση του απέναντι στη διάλυση του Ομοσπονδιακού Τραπεζικού Συστήματος («End the Fed» σύνθημα) η θέση του ήταν ξεκάθαρη, ή τουλάχιστον όχι «ρομαντικά επαναστατική» όπως οι φοιτητές που τον στρίμωξαν αναφέροντας μέχρι και τον Αβραάμ Λίνκολν για να τον πείσουν : «Δεν γνωρίζω τι μπορεί να συμβεί αν κανείς πειράξει το ομοσπονδιακό τραπεζικό δίκτυο. Θεωρώ ότι το χρειαζόμαστε γιατί μόνο αυτό εξασφαλίζει το απαραίτητο κεφάλαιο για να κινηθεί η αμερικανική αγορά. Αλλιώς διαλυόμαστε ως χώρα. Πώς αλλιώς θα βρεθούν Στιβ Τζομπς με το τεχνολογικά οράματα ανάπτυξης; Το θέλουμε αυτό! Ο καπιταλισμός είναι αναγκαίος, χρήσιμος....» δήλωσε ανάμεσα σε πολλά άλλα.  

Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας.