Buzz

Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε…

στα 10

…θα ξαναεμφανιστεί σύντομα σ’ έναν κινηματογράφο κοντά σας! Το best-seller του Σουηδού Γιόνας Γιόνασον, «The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared», γίνεται ταινία με τις ευλογίες της Disney.

Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε…

Ο Σουηδός συγγραφέας Γιόνας Γιόνασον κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, «The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared», το 2010, στα 51 του χρόνια. Το μυθιστόρημα έγινε το best-seller της χρονιάς στη Σουηδία και μέχρι το φετινό καλοκαίρι έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο κι έχει κυκλοφορήσει σε 30 χώρες, ανάμεσά τους και η Αγγλία, και η Αμερική .

Η ιστορία του Αλαν Κάρλσον, του κεντρικού ήρωα του μυθιστορήματος, ξεκινά την ημέρα που εκείνος πρόκειται να γιορτάσει τα 100ά γενέθλιά του, στον οίκο ευγηρίας όπου ζει. Ο Αλαν μπορεί να είναι 100, αλλά τα έχει 400 και το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι το πάρτι του! Αντί να μείνει στη γιορτή που γίνεται προς τιμήν του, σκαρφαλώνει έξω απ’ το παράθυρο κι εξαφανίζεται. Στο δρόμο του βρίσκει μια τσάντα με κλεμμένα λεφτά κι έτσι αρχίζουν να τον κυνηγούν μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών και ταυτόχρονα η αστυνομία.

Παράλληλα με το κυνηγητό του Αλαν Κάρλσον την ημέρα που κλείνει τα 100, εκτυλίσσεται κι η ιστορία της ζωής του: οι μέρες που δείπνησε με τον Χάρι Τρούμαν, που έκανε οτοστόπ με τον Γουίνστον Τσέρτσιλ, ταξίδεψε σ’ ένα ποταμόπλοιο με τη γυναίκα του Μάο Τσετούνγκ και διέσχισε τα Ιμαλάια με τα πόδια. Ολη η ιστορία κι όλο το ταξίδι της σκέψης, του περασμένου αιώνα.

Την ιστορία του «Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε» ανέλαβε να κάνει ταινία ο Σουηδός σκηνοθέτης και παραγωγός Φέλιξ Χέρνγκρεν, χαρακτηρισμένος από το Gunn Report ως ένας από τους 5 καλύτερους σκηνοθέτες διαφημιστικών του κόσμου και υπεύθυνος για την σουηδική τηλεοπτική επιτυχία «Smash». Πρωταγωνιστή της ταινίας θα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Σκανδιναβούς κωμικούς, ο Ρόμπερτ Γκούσταφσον.

Η ταινία, είναι συμπαραγωγή του Swedish Film Institute και η Disney ανέλαβε τη διανομή της ταινίας στην Αμερική, ως μέρος μιας συμφωνίας που προβλέπει, φυσικά, το μελλοντικό αγγλόφωνο ριμέικ της Σουηδικής ταινίας.

Το μυθιστόρημα του Γιόνας Γιόνασον, «The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared», κυκλοφορεί στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Update Ιανουάριος 2014

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες της Σουηδίας στις 25 Δεκεμβρίου του 2013 και δύο μόλις εβδομάδες μετά είχε κόψει περισσότερα από 700.000 εισιτήρια, σπάζοντας ρεκόρ και μπαίνοντας στην λίστα των πιο επιτυχημένων ταινιών στην ιστορία της Χώρας.

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ στο βίντεο.