Industry

Ο «ξυπόλητος λωποδύτης» πουλά την ιστορία του για ν’ αποζημιώσει τα θύματά του!

στα 10

Ηταν αναμενόμενο η ιστορία του Κόλτον Χάρις- Μουρ να περάσει και στο σινεμά, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα γινόταν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποζημιωθούν και τα θύματά του!

Ο «ξυπόλητος λωποδύτης» πουλά την ιστορία του για ν’ αποζημιώσει τα θύματά του!

Μπορεί να θυμάστε το οριακά ενήλικο αλητάκι που συνέλαβαν πέρσι οι αμερικανικές αρχές, επειδή μέσα σε δυο χρόνια διέσχισε την Αμερική, από τα σύνορα με τον Καναδά ως την Καραϊβική, ξαφρίζοντας είδη πολυτελείας από πλούσια θέρετρα. Τον λένε Κόλτον Χάρις- Μουρ και γεννήθηκε μόλις το 1991, είναι δηλαδή σήμερα είκοσι χρόνων.

Από την εποχή της σύλληψής του τα ΜΜΕ χαρακτήριζαν την ιστορία του «κινηματογραφική» και να που τώρα πράγματι θα γίνει ταινία – αλλά με ειδικές συνθήκες!

Ο Κόλτον Χάρις-Μουρ καταδικάστηκε για την κλοπή ενός μικρού αεροπλάνου, ενός σκάφους, δύο αυτοκινήτων και τη ληστεία τουλάχιστον 100 σπιτιών σε πολιτείες του Ειρηνικού και στον Καναδά. Στις 4 Ιουλίου του 2010 έκλεψε ένα αεροπλάνο από την Ιντιάνα και το έσκασε για τις Μπαχάμες, όπου τον συνάντησε η αστυνομία λίγες μέρες αργότερα. Ο Χάρις-Μουρ έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή του στο δικαστήριο, αλλά η ποινή του θα δοθεί τον Οκτώβριο. Εχει μείνει γνωστός με το ψευδώνυμο «ξυπόλητος λωποδήτης», γιατί κατά τα λεγόμενα έκανε τις περισσότερες ληστείες του ξυπόλητος, αφήνοντας πίσω του, ως αναμνηστικό, ένα αποτύπωμα πατούσας από κιμωλία και τον χαιρετισμό «c’ya!», δηλαδή «τα λέμε!»

Ο Χάρις- Μουρ, λοιπόν, μόλις υπέγραψε συμβόλαιο με την 20th Century Fox, όπου πουλά τα δικαιώματα της ιστορίας του έναντι 1,3 εκ. δολλαρίων. Αλλά ο ίδιος δε θα εισπράξει ούτε ένα σεντ! Υπό την εποπτεία του δικαστηρίου, όλα τα κέρδη του απατεώνα θα δοθούν ως αποζημίωση στα θύματά του. Ο Κόλτον, μάλιστα, έστειλε και σχετική επιστολή: «Συγκινούμαι που ξέρω ότι τώρα μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους που έβλαψα, τουλάχιστον να αποζημιώσω τις υλικές τους απώλειες. Γι’ αυτό κι επέμεινα από την αρχή σ’ αυτό και το συμβόλαιο που υπέγραψα το εγκυάται.» Χμ, μας έπεισε!

Πάντως την περιπέτεια του Χάρις- Μουρ έχει ήδη διασκευάσει για το σινεμά ο βραβευμένος με Οσκαρ Ντάστιν Λανς Μπλακ, ο σεναριογράφος του «Milk» και του «J. Edgar», πράγμα που δίνει στην προσεχή ταινία, εκτός από ανεκδοτολογικό, και κινηματογραφικό ενδιαφέρον.