Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X: ημέρα τρίτη και τέταρτη, τα dessous

στα 10

Τα νέα από την κίνηση του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x. Τι και ποιος ξεχώρισε, τα hits και τα misses της κινηματογραφική διοργάνωσης.

Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X: ημέρα τρίτη και τέταρτη, τα dessous
Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης στο πάρτυ στο «42». Μμμμμ, νόστιμο!

Τη ματιάσαμε τη Νάντια Τας και της έκλεψαν το πορτοφόλι;

Ονομα και πράγμα ο Gunner Wright, πρωταγωνιστής του «Love»: δεν άφησε θηλυκή γάτα να περάσει χωρίς να την κεράσει ένα φλερτίνι! Δείτε τις φωτογραφίες – πειστήρια #16 και 17.

Η τετράγωνη λωρίδα με την οποία το Conn-x σηματοδοτεί κάποιες θέσεις είναι χάρτινη και κολλάει στις πλάτες του καλοκαιρινά ντυμένου κοινού. Αποτέλεσμα, την ώρα που παρακολουθείς τις «Μεσοτοιχίες», ν’ ακούς από δίπλα «τσ τσ τσ» αποδοκιμασίας και το χρατς χρατς του θεατή που προσπαθεί να ξεκολλήσει το χαρτί από το κάθισμα. Ή από την πλάτη του!

Δε γίνονται διαλείμματα όταν στην προβολή υπάρχουν επίσημοι προσκεκλημμένοι, ή συντελεστές των ταινιών που προβάλλονται, για να μην εκτεθούμε ως Ελληνες. Γιατί να γίνονται όταν στην αίθουσα βρίσκεται μόνο το κανονικό κοινό, που έχει πληρώσει το εισιτήριο ή την κάρτα του και θέλει να δει την ταινία σαν άνθρωπος (και ειδικά φεστιβαλιστής), χωρίς διακοπή; Αγοράζουμε προμήθειες από το μπαρ πριν την προβολή, το έχουμε συνηθίσει, έχουμε ξαναπάει σινεμά.

Πόσο πρακτικό είναι να δυσκολεύει το πρόγραμμα πώλησης τη ζωή του θεατή που θέλει ν’ αγοράσει εισιτήριο; Το λογικότερο είναι, ερχόμενος σε μια προβολή, ν’ αγοράσει και για άλλες, των επόμενων ημερών. Μόνο που το ταμείο κλείνει για την προπώληση στις 20.30!

Το glam: Αλκις Κούρκουλος, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κωνσταντίνος Τζούμας και άλλοι πολλοί και ωραίοι στην πρεμιέρα του «4ever» του Γιώργου Πυρπασόπουλου και της Μόνικα ΜακΣέιν και στο πάρτυ του Φεστιβάλ που ακολούθησε στο «42» (φωτογραφίες 1 - 9). Ο Νίκος Σκαρέντζος παρουσίασε το νέο του μουσικό ντοκιμαντέρ, «Ανοιχτά Μικρόφωνα» - Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Στράτος Τζίτζης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Γρηγόρης Καραντινάκης, τώρα και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και κόσμος και λαός συνέρρευσαν στην ταινία και στο πάρτυ του Φεστιβάλ που ακολούθησε στο «six d.o.g.s.» (φωτογραφίες 10 - 15)

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου, Πάρις Καΐρης

Διαβάστε τα παραλειπόμενα για την πρώτη και δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ εδώ