Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Νύχτες Πρεμιέρας δηλώνουν έτοιμες για το κινηματογραφικό ραντεβού του φθινοπώρου

στα 10

Με μια ανακοίνωση, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, δηλώνει έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και να διεξαχθεί κανονικά, στις αίθουσες και online.

Flix Team
Οι Νύχτες Πρεμιέρας δηλώνουν έτοιμες για το κινηματογραφικό ραντεβού του φθινοπώρου

Το φετινό 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου και ελπίζει να τα καταφέρει αυτό να συμβεί στις κινηματογραφικές αίθουσες (με κάθε μέτρο ασφαλείας που επιβάλλει η υγειονομική κρίση) σε συνδυασμό με online προβολές.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωσή των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και, αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες όσο πλησιάζουμε προς το Σεπτέμβρη, ας δώσουμε ένα ραντεβού στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival


Στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιθυμούμε η 26η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας να φιλοξενηθεί στις κινηματογραφικές μας αίθουσες, σεβόμενοι πάντα τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διεξαγωγής, όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και με απαράβατο γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και των συνεργατών μας.

Η πραγματοποίηση της διοργάνωσης σε αίθουσες θα καταστήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ένα από τα πρώτα και λίγα Φεστιβάλ στον κόσμο που θα υλοποιηθούν στον φυσικό τους χώρο.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός για τις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας περιλαμβάνει προβολές σε κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες με την περιορισμένη πληρότητα που ορίζει ο νόμος και με πιο αραιά σλοτ ώστε να υπάρχει ικανή χρονική απόσταση από τη μία προβολή στην επόμενη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση του κοινού τηρώντας τις αποστάσεις και να απολυμαίνονται οι αίθουσες πριν και μετά από κάθε προβολή. Για την ιδιαίτερη φετινή διοργάνωση, οι προβολές μας θα πραγματοποιηθούν και σε θερινές κινηματογραφικές αίθουσες τις οποίες εντάσσουμε στον προγραμματισμό με μεγάλη χαρά, καθώς την περίοδο διεξαγωγής του Φεστιβάλ (23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου) ο καιρός στην Αθήνα είναι ακόμη ήπιος και ζεστός.

Ταυτόχρονα και συμπληρωματικά με τις προβολές στις αίθουσες, το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη προβλέψει και φροντίσει για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς κ.ά.) οι οποίοι δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, ένα μέρος του προγράμματός του να προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ολοκλήρου ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον.


Νύχτες Πρεμιέρας Αφίσα 2020 607