Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2022: Η αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας φωτίζει το μέλλον

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει για την 28η έκδοσή του από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2022: Η αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας φωτίζει το μέλλον

«Η φετινή αφίσα εμπνέεται από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Από μια μακρά περίοδο κοσμικής ανησυχίας και συλλογικής κατήφειας την οποία βιώνουμε ως ανθρωπότητα. Από ένα σκοτάδι που τελευταία μας περικυκλώνει όλο και πιο επίμονο.

Μέσα από το σκοτάδι, όμως, πάντα προβάλλει ένα φως. Οι Νύχτες Πρεμιέρας φαντάζονται αυτό το φως ως το αποτέλεσμα μιας πολιτιστικής Μεγάλης Έκρηξης μέσα από την οποία πηγάζει η ζωή, η υπόσχεση μιας νέας αρχής, με τη μορφή ενός φαντασμαγορικού άνθους: ενός λωτού, συμβόλου αναγέννησης και δημιουργίας, έκφραση αισιοδοξίας και ελπίδας και απαραίτητη υπενθύμιση ότι η τέχνη θα βρίσκεται πάντα στο πλάι μας, για να φωτίζει τα σκοτάδια μας».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο μόνιμος πλέον σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Βασίλης Μέξης την αφίσα που ορίζει και την αρχή για την αντίστροφη μέτρηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν θα ξεκινήσουν οι φετινές Νύχτες Πρεμίερας οι οποίες φιλοδοξούν να διεξαχθούν μόνο στις αίθουσες κι όχι υβριδικά (και online δηλαδή) όπως χρειάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της υγειονομικής κατάστασης.

νύχτες πρεμίερας 2022 αφίσα

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου 2022. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο cinemagazine στο επίσημο site των Νυχτών Πρεμιέρας, στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram και το Twitter.