Φεστιβάλ / Βραβεία

Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες 2018: Γνωρίστε τους σκηνοθέτες του αύριο

στα 10

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, φιλοξενεί στην Αθήνα για 5η συνεχή χρονιά, το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στον κινηματογράφο Άστορ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Flix Team
Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες 2018: Γνωρίστε τους σκηνοθέτες του αύριο

Το Πανόραμα, είναι μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας Cesar (Γαλλία) και φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με 10 Ακαδημίες Κινηματογράφου όλου του κόσμου: Ένα μοναδικό πρόγραμμα προβολών, με 34 διεθνείς Ταινίες Μικρού Μήκους, οι οποίες βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τις Εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσης τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις, κλπ).

Μέσα από τις ταινίες που θα προβληθούν, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν κινηματογραφικό γύρο του κόσμου. Να έρθουν σε επαφή με εικόνες, ήχους, χαρακτήρες και ιστορίες από γνώριμες ή μακρινές κουλτούρες και φυσικά να ανακαλύψουν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους κινηματογραφικής αφήγησης. Ταινίες από τις ΗΠΑ ως την Κίνα και από τη Νότια Αφρική ως τη Σουηδία, θα προβληθούν συγκεντρωμένες, σ’ένα διήμερο με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε ακόμη: Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Μην προσπερνάς!

Ταυτόχρονα, η Αθήνα, το Παρίσι και η Ρώμη, έχουν την τιμή να φιλοξενούν τους δημιουργούς των ταινιών, σε μια ταξιδιωτική σκυταλοδρομία μεταξύ χωρών του Ευρωπαϊκού νότου. Οι βραβευμένοι σκηνοθέτες, έχουν την ευκαιρία – οι περισσότεροι για πρώτη φορά – να γνωρίσουν από κοντά την πρωτεύουσα της Ελλάδας και να έρθουν σε επαφή με το ελληνικό σινεμά και τους έλληνες κινηματογραφιστές.

Το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες, αλλά και το Ελληνικό μέρος της περιοδείας των σκηνοθετών, γίνεται πραγματικότητα με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι προβολές θα λάβουν χώρα στις 7 και 8 Ιουνίου, στον κινηματογράφο Άστορ από τις 17.45 έως τις 00.00 και πιο κάτω μπορείτε τα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.


Δείτε ακόμη: