Buzz

Ο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι κατέρριψε ένα πρωτοφανές ρεκόρ!

στα 10

Η «υπαρξιακή καταιγίδα» του Ντάρεν Αρονόφσκι κατέρριψε ένα κυριολεκτικό ρεκόρ με μία μόνο λήψη της!

Ο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι κατέρριψε ένα πρωτοφανές ρεκόρ!

Ο Νώε, εμπνευσμένος τόσο από τα βιβλικά γραπτά, όσο κι από το σκοτεινό μυαλό του Ντάρεν Αρονόφσκι, βασανίζεται από οράματα κι έρχεται αντιμέτωπος με την επερχόμενη καταστροφή του κόσμου και τον μυθικών διαστάσεων Κατακλυσμό. Το πολυαναμενόμενο έπος του Ντάρεν Αρονόφσκι, όταν έκανε πριν από λίγους μήνες την πρεμιέρα του, από άλλους χαρακτηρίστηκε ως υπόδειγμα κατακλυσμικής μυθιστορηματικής (αντί επιστημονικής) φαντασίας, κι άλλοι απλώς το εισέπραξαν ως... τρικυμία εν κρανίω.

Οι λόγοι που ο Αρονόφσκι επέλεξε να κάνει αυτό το ταξίδι στην αγριεμένη θάλασσα του τελικά αλλόκοτου φιλμ, παραμένουν αδιευκρίνιστοι: ούτε προκλητικά ιερόσυλο στάθηκε, ούτε πραγματικά νεωτερικό (το κινηματογραφικό σύμπαν του σκηνοθέτη μας έχει συνηθίσει σε πολύ πιο σπουδαίες σκοτεινές και δύσκολεςαναζητήσεις).

Να όμως που μαθαίνουμε ότι τελικά κατάφερε να γράψει ιστορία. Ο «Νώε» έσπασε ένα ιδιόμορφο ρεκόρ: για μία μόνο λήψη, στη θεαματική σκηνή της καταιγίδας, χρησιμοποιήθηκαν 5.000 γαλόνια νερού (18.927 λίτρα).

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Πουλ, επιστάτη της ομάδας ειδικών εφέ που ήταν υπεύθυνη για τη σκηνή, οι αριθμοί είναι πραγματικοί: τόσο νερό έριξαν, χρησιμοποιώντας φυσικά τις μηχανές τεχνητής βροχής, στα κεφάλια των ηθοποιών σε μία μόνο λήψη της σκηνής.

Αυτό σπάει κάθε ρεκόρ προηγούμενων ανάλογων γυρισμάτων στην ιστορία του σινεμά. Δείτε πώς το έκαναν στο ακόλουθο making of:

.

Περισσότερος «Νώε»: