Buzz

No one does the crisis like the Greeks! Τρέιλερ για το «Papadopoulos & Sons»!

στα 10

Αυτό είναι το πολύ πετυχημένo tagline της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Βρετανου ελληνοκυπριακής καταγωγής Μάρκους Μάρκου με τίτλο «Papadopoulos & Sons», μιας κωμωδίας για την οικονομική κρίση σε μια μείξη ελληνικού δαιμονίου και βρετανικού φλέγματος!

No one does the crisis like the Greeks! Τρέιλερ για το «Papadopoulos & Sons»!
Γιώργος Χωραφάς, Στίβεν Ντιλέιν

Ο Χάρι Παπαδόπουλος έχει τα πάντα: μια πολυτελή βίλα, βραβεία και ένα υψηλών απαιτήσεων και εξόδων lifestyle. Οταν όμως θα ξεσπάσει η οικονομική κρίση, ο Χάρι και η οικογένεια του θα τα χάσουν όλα. Ολα, εκτός από ένα ξεχασμένο μικρό εστιατόριο με το όνομα «Three Brothers Fish & Chip Shop» που ανήκει εξ ημισείας στον Χάρι και τον μεγαλύτερο αδερφό του Σπύρο, ο οποίος έχει από καιρό απομακρυνθεί από την οικογένεια.

Χωρίς εναλλακτική, ο Χάρι και η οικογένεια του θα αναγκαστούν να επισκεφθούν τον Σπύρο και να ζήσουν όλοι μαζί πάνω από το εγκαταλελειμμένο εστιατόριο προσπαθώντας να το κάνουν μια υγιή επιχείρηση κι όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του «εχθρού» τους, Χασάν, ενός Τούρκου που διατηρεί σουβλατζίδικο και ο που σε μια ίντριγκα ελληνοτουρκικής φιλίας ο γιος του θα ερωτευτεί την κόρη του Χάρι.

Για μια τυπική «ελληνική» ιστορία, λοιπόν μας προδιαθέτει η υπόθεση του «Papadopoulos & Sons», της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Μάρκους Μάρκου, ο οποίος φτάνει στον κινηματογράφο μετά από προϋπηρεσία στο θέατρο, την υποκριτική και τις επιχειρήσεις.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν ο Στίβεν Ντιλέιν («Οι Ωρες»), στο ρόλο του Κύπριου Χάρι ο οποίος πήγε στην Αγγλία μικρός καταφέρνοντας να χτίσει μια αυτοκρατορία προμηθεύοντας στα σούπερ μάρκετ του πλανήτη ελληνικά προϊόντα (βλ. φέτα, τζατζίκι κτλ), ο Γιώργος Χωραφάς στο ρόλο του Σπύρου και οι Τζόρτζια Γκρουμ, Εντ Στόπαρντ, Φρανκ Ντιλέιν.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site της ταινίας.

Για τους πιο ανήσυχους θυμίζουμε πως ένα εστιατόριο «Fish n' Chips» είναι πρωταγωνιστής και στην ομώνυμη ταινία του Ηλία Δημητρίου πάλι με την ιστορία ενός Κύπριου στο Λονδίνο που επιστρέφει στην Ελλάδα αυτή τη φορά για να φτιάξει ένα εστιατόριο. Φαίνεται πως η λύση στην κρίση θα συνοδεύεται στα σίγουρα με...fish n' chips!