Industry

Υποδεχτείτε πρώτοι τον «Νυχτερινό Aνταποκριτή»

στα 10

Το «Nightcrawler», ο «Νυχτερινός Ανταποκριτής» του Νταν Γκίλροϊ με τον Τζέικ Τζίλενχαλ, σάς χτυπά την πόρτα σε μια αρμοσφαιρική, γεμάτη νύχτα και σασπένς avant premiere. Ανοίξτε την πόρτα!

Flix Team
Υποδεχτείτε πρώτοι τον «Νυχτερινό Aνταποκριτή»

Το «Nightcrawler» είναι μια από τις ταινίες που ονομάζουμε sleeper hits, ένα ατμοσφαιρικό, ελαφρώς παρανοϊκό θρίλερ για τον κόσμο των media, που έφτασε στις αμερικανικές αίθουσες χωρίς τυμπανοκρουσίες και, αυξάνοντας ολοένα το box office του, άρχισε να εμφανίζεται στις λίστες δημοσιογράφων και ενώσεων με τις καλύτερες ταινίες του 2014.

Κι από εκεί, προχώρησε σε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου.

Διαβάστε ακόμη: Η Ρενέ Ρούσο λυπάται που δεν έκανε σεξ με τον Τζέικ Τζίλενχαλ

nightcrawler 607

Κεντρικός ήρωας είναι ο Λου Μπλουμ του Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος, στο σημερινό Λος Αντζελες, μακριά από τα celebrities και τις φωτογραφήσεις, στο σκοτάδι της νύχτας και του εγκλήματος, απεγνωσμένος να βρει μια δουλειά, ανακαλύπτει τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες του αστυνομικού ρεπορτάζ. Διεισδύει σ’ ένα ανεξάρτητο τηλεοπτικό συνεργείο που μαγνητοσκοπεί τρακαρίσματα, πυρκαγιές, φόνους κι όποια καταστροφή βρεθεί στο διάβα του και, μαζί τους, ο Λου βυθίζεται στην απειλητική, επικίνδυνη σφαίρα του «nightcrawling», εκεί όπου ο λυγμός της κάθε σειρήνας του περιπολικού ακούγεται σα λαχείο και τα θύματα μεταφράζονται σε δολάρια. Με τη βοήθεια της Νίνα, μιας βετεράνου στις τοπικές τηλεοπτικές ειδήσεις, ο Λου θριαμβεύει. Στη διψασμένη αναζήτηση υλικού, γίνεται ο σταρ της δικής του ιστορίας.

nightcrawler 607

Κάθε βράδυ ενώ η πόλη κοιμάται, μια ομάδα ανθρώπων με ετερόκλητους χαρακτήρες, διασχίζει τους δρόμους της με γρήγορα αυτοκίνητα και ακριβό τηλεοπτικό εξοπλισμό, παρακολουθώντας τις αστυνομικές συχνότητες, σε αναζήτηση ενός ακόμη καλού ρεπορτάζ. Αυτοί οι ανεξάρτητοι «κυνηγοί» ειδήσεων, γνωστοί ως νυχτερινοί ανταποκριτές, κυκλοφορούν στην πόλη περιμένοντας να καλύψουν ένα ατυχήματα, πυρκαγιές, δολοφονίες και άλλα ανάλογα περιστατικά με την ελπίδα να πουλήσουν τα πλάνα τους στα τηλεοπτικά δελτία των τοπικών καναλιών. Τρέχοντας από τη μία περιοχή στην άλλη, έχουν για οδηγό μια απλή εξίσωση, η οποία μετατρέπει το έγκλημα και τα θύματα σε δολάρια και σεντς.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέικ Τζίλενχαλ αγκαλιάζει την παράνοια στο πρώτο τρέιλερ του «Nightcrawler»

«Ξέρω ότι η σημερινή επαγγελματική κουλτούρα δεν έχει να κάνει πια με την πίστη και τη συνέπεια που έδειχνε κάποιος σε μια συγκεκριμένη δουλειά, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες γενιές. Αυτό που πιστεύω κύριε, είναι ότι τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν πολύ και ότι καλοί άνθρωποι σαν κι εσένα, οι οποίοι φθάνουν στην κορυφή, δεν έπεσαν εκεί από τον ουρανό. Το motto μου είναι το εξής: Αν θες να κερδίσεις το λαχείο, θα πρέπει να βγάλεις λεφτά για να μπορείς να αγοράσεις το λαχνό,» λέει ο Λου Μπλουμ του «Νυχτερινού Ανταποκριτή» κι ο ίδιος, για το λαχνό του, είναι έτοιμος να κάνει περίπου τα πάντα.

nightcrawler 607

Το Flix και η Tanweer σάς προσκαλούν να δείτε τον «Νυχτερινό Ανταποκριτή» σε avant premiere, την Τρίτη, 3 Μαρτίου, στις 20.30, στον κινηματογράφο Νανά Cinemax Cyta. Για να διεκδικήσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις, μπείτε στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, κάντε like, share ή comment στο post και μπείτε στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός διαρκεί μέχρι και την Κυριακή, 1 Μαρτίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με direct message.

Ο «Νυχτερινός Ανταποκριτής» θα βγει στους κινηματογράφους στις 5 Μαρτίου από την Tanweer. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

nightcrawler poster gr 607