Φεστιβάλ / Βραβεία

New School Athens: Η νέα γενιά του ελληνικού σινεμά αποκαλύπτεται

στα 10

Στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το New School Athens διοργανώνει μια ειδική προβολή με τις ταινίες των σπουδαστών που συμμετείχαν στο πρώτο πρόγραμμα του «Κινηματογράφος, 1 μήνας 12 συμμετέχοντες 48 ταινίες». Κερδίστε προσκλήσεις για να γνωρίσετε μαζί μας τη νέα γενιά των Ελλήνων κινηματογραφιστών.

Flix Team
New School Athens: Η νέα γενιά του ελληνικού σινεμά αποκαλύπτεται

Λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινηματογράφος» στους μήνες που ακολουθούν, το New School Athens θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, στις 9 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, τις 12 ταινίες της τελευταίας εβδομάδας του πρώτου προγράμματός του, που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2012, σε μια ειδική προβολή, σε συνεργασία με το Flix, αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο 12 νέους δημιουργούς που δεν αποκλείεται να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Μέσα σε λίγα λεπτά, 12 νέοι δημιουργοί, ο καθένας με το προσωπικό του στυλ και τις δικές του επιρροές, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις μικρές ιστορίες που δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος του New School Athens, τοποθετώντας ήδη το όνομα τους σε μια νέα γενια δημιουργών που μόλις ξεκινά τα βήματά της στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό κόσμο του ελληνικού σινεμά.

Η προβολή, την Τρίτη 9 Απριλίου, θα είναι ανοιχτή στο κοινό, εσείς όμως μπορείτε να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις προκειμένου να εξασφαλίσετε τη θέση σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «New School Athens» και το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail τη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Οι 12 ταινίες που θα προβληθούν ανήκουν στους Φώτη Βελέντζα («3 to 3», 7,14'), Ανδρέα Δημογιάννη («Empty Nights», 3.01'), Ευτυχία Ιωσηφίδου («Τhe Fish of the Bowl», 4.06'), Αυρήλιο Καρακώστα («Rolling», 3.50') Γιάννη Καρπούζη («5-8», 8.51') , Αναστασία Κούμη («Fire in Red», 7.50'), Ορέστη Μαυρούδη («Attempt to Fly, 5.04'), Δημήτρη Παπαναστασίου («Waves», 4.45'), Λία Τσάλτα («2013, 5.22'), Ιωάννα Τσουκαλά («Δαφνομήλη 11-13, 6.59'), Μανώλη Φοινικιανάκη («Uroborus», 2.09') και Βίκη Χρηστάκη («Universe ²», 6.14').

Αυτοί είναι και οι 12 σπουδαστές που συμμετείχαν στο πρώτο πρόγραμμα κινηματογράφου του New School Athens και οι ταινίες που θα προβληθούν αποτελούν τις ταινίες της τελευταίας εβδομάδας του προγράμματος, αφού ο κάθε ένας από τους παραπάνω είχε ήδη παραδώσει τρεις ταινίες μικρού μήκους, κάνοντας έτσι το συνολικό αριθμό των ταινιών που δημιουργήθηκαν στον ένα μήνα μαθημάτων τις 48.

2 Απο τα γυρίσματα της ταινίας του Ορέστη Μαυρουδή «Attempt to Fly»

Αυτή άλλωστε ήταν και η λογική του προγράμματος που βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην πρακτική εκμάθηση της τέχνης του κινηματογράφου με διεθνή πρότυπα διδασκαλίας υπό την επίβλεψη 16 καταξιωμένων και βραβευμένων Ελλήνων κινηματογραφιστών.

Η επιλογή των συμμετεχόντων εγινε με βάση την αίτηση συμμετοχής, την παρουσίαση δουλειάς και προσωπική συνέντευξη από επιτροπή επιλογής, στην οποία συμμετείχαν σημαίνοντες δημιουργοί, παραγωγοί και επιχειρηματίες. Η εταιρεία παραγωγής Faliro House, η Athens Voice καθώς και το NewSchool.Athens Scholarship Fund παρείχαν υποτροφίες μερικής και ολικής φοίτησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Παράλληλα οι εταιρίες διανομής και παραγωγήςFeelgood Entertainment, Haos Film, Stefi Productions, TopCut Modiano και BoldisMissing παρείχαν θέσεις πρακτικής εξάσκησης στους μαθητές,

Οι 12 συμμετέχοντες του προγράμματος διδάχθηκαν σε καθημερινή βάση (6-8 ώρες) σενάριο, παραγωγή, φωτογραφία, σκηνοθεσία, ήχο και μοντάζ. Τα Σαββατοκύριακα ήταν αφιερωμένα σε γυρίσματα ενώ τα πρωινά και τα βράδια έγινε το μοντάζ.

Οι ταινίες γυρίστηκαν με κάμερα Canon 5D Mark 2, ενώ το μοντάζ πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα Avid. Αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν η δημιουργία συνολικά, 48 ταινιών μικρού μήκους, τις περισσότερες από τις οποίες μπορείτε να δείτε στο κανάλι Vimeo του ΝewSchool.Athens, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του.

3

Οι συντελεστές, διδάσκοντες & συνεργάτες που υλοποίησαν το πρόγραμμα «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» είναι:

  • Σχεδιασμός Προγράμματος: Αθηνά Τσαγγάρη
  • Υπεύθυνος Σπουδών: Νικόλας Ποττάκης
  • Σύμβουλος Σπουδών: Αμάντα Λιβανού
  • Διδάσκοντες και Συνεργάτες (αλφαβητικά): Ηλίας Αδάμης (φωτογραφία), Αλέξανδρος Βούλγαρης (σκηνοθεσία και ήχος), Μαρίνα Γιώτη (σκηνοθεσία), Γιώργος Ζώης (σκηνοθεσία), Αμάντα Λιβανού (παραγωγή), Γιώργος Μαυροψαρίδης (μοντάζ), Μπάμπης Μακρίδης (σκηνοθεσία), Θύμιος Μπακατάκης (φωτογραφία), Λέανδρος Ντούνης (ήχος), Νίκος Πάστρας (σκηνοθεσία), Xάρης Πατραμάνης (σκηνοθεσία), Γιάννης Οικονομίδης (σκηνοθεσία), Νικόλας Ποττάκης (φωτογραφία, σκηνοθεσία), Aθηνά Τσαγγάρη (παραγωγή, σκηνοθεσία), Ευθύμης Φιλίππου (σενάριο), Άγγελος Φραντζής (σκηνοθεσία), Ματ Τζόνσον (μοντάζ).

Το New School Athens δέχεται ήδη αιτήσεις για το δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινηματογράφος». Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο [επίσημο site]https://www.newschoolathens.org/2012/09/κινηματογραφος/) της σχολής.

Διαβάστε ακόμη: