Buzz

Cinobo Πατησίων: Το Αλεξάνδρα γίνεται το σπίτι του Midnight Express (και όχι μόνο)

στα 10

Tο Cinobo αναλαμβάνει τη διαχείριση του κινηματογράφου Αλεξάνδρα που κινδύνευε να κλείσει οριστικά, μετατρέποντάς το σε αποκλειστικό σπίτι του Midnight Express υπό τον προγραμματισμό του Ακη Καπράνου.

Cinobo Πατησίων: Το Αλεξάνδρα γίνεται το σπίτι του Midnight Express (και όχι μόνο)

Το Cinobo, η ελληνική streaming πλατφόρμα, μετά την επαναλειτουργία του Cine Paris στην Πλάκα αλλά και του Cinobo Oπερα στο κέντρο της Αθήνας, αναλαμβάνει και τη διεύθυνση του Αλεξάνδρα στην Πατησίων. Με τον σχεδιασμό, την επιμέλεια και την υποστήριξη του Cinobo και πρόγραμμα του κριτικού κινηματογράφου Ακη Καπράνου, του curator πίσω από την ομάδα μεταμεσονύχτιων προβολών Midnight Express, η αίθουσα μετονομάζεται σε Cinobo Πατησίων και μεταμορφώνεται σε ανεξάρτητο movie theatre και συγχρόνως σε αποκλειστικό σπίτι του Midnight Express.

Το Cinobo Πατησίων, από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, θα προβάλλει καθημερινά single screenings επιλεγμένων cult, classics και νέων κυκλοφοριών, πραγματοποιώντας επιπλέον μαραθωνίους και αφιερώματα όπως τα 70s Jive και Action Sundays, με Q&As, cosplay κ.ά.

kapranos

Το Cinobo Πατησίων θα προβάλλει πάνω από 30 ταινίες κάθε μήνα, μοιρασμένες σε διαφορετικές θεματικές ενότητες. Το πρόγραμμα του Οκτωβρίου περιλαμβάνει:

ALMODOVAR PUNK | Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στον Πέδρο Αλμοδόβαρ, και συγκεκριμένα στην πρώιμη εποχή του, προβάλλοντας ταινίες με έντονο το punk στοιχείο της εποχής μαζεμένες σε ένα αφιέρωμα.

GHIBLI CLASSICS | Η δεκαετία του '80 καθορίστηκε κινηματογραφικά από τις Ghibli Movies, ταινίες animation από την Ιαπωνία, που έχουν μέχρι σήμερα φανατικό κοινό. Το Cinobo Πατησίων φέρνει στην μεγάλη οθόνη ένα αφιέρωμα για την κοινότητα που λατρεύει αυτό το είδος και προσκαλεί τους φίλους του animation να συμμετάσχουν στις θεματικές βραδιές και τις εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

JARMUSCH REVIEW | Κάθε μήνα, θα πραγματοποιείται ανασκόπηση στο έργο ενός σπουδαίου σκηνοθέτη, προβάλλοντας ταινίες από την αρχή της καριέρας του, μέχρι τις πιο πρόσφατες. Ο Οκτώβριος φέρνει στην μεγάλη οθόνη τον Jim Jarmusch, ενώ τον Νοέμβριο θα ακολουθήσει ένα εκτενές αφιέρωμα στον Francis Ford Coppola.

MIDNIGHT EXPRESS | Τα Midnight Express φέρνουν το φανατικό κοινό του Aκη Καπράνου στο νέο τους σπίτι. Από τις 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο, η πιο διαδραστική κοινότητα σινεφίλ συναντιέται στο Cinobo Πατησίων για να δημιουργήσει νέες κινηματογραφικές αναμνήσεις.

ACTION SUNDAYS | Κάθε Κυριακή, νωρίς το απόγευμα, το Cinobo Πατησίων θα προβάλλει ταινίες δράσης των 80s και των 90s, που έχουν αγαπηθεί.

GREEK CINEMA | Οι Δευτέρες φέρνουν στο Cinobo Oπερα Ελληνικές ταινίες που μπορεί να μην είχαν την προβολή που τους άξιζε όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, αλλά και ταινίες που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: Η streaming πλατφόρμα του Cinobo παρουσιάζει καθημερινά ταινίες πρώτης προβολής και ξεχωριστούς σκηνοθέτες του σήμερα από κάθε πλευρά του κόσμου.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

cinobo-patision-logo

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Cinobo, καθώς και στις σελίδες του σε Facebook και Instagram.