Buzz

Νεκρός από ανακοπή ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν

στα 10

Ο υποψήφιος για Οσκαρ για το ρόλο του στο «Πράσινο Μίλι», Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, πέθανε τα ξημερώματα από ανακοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατάφερε να αναρρώσει ποτέ από έμφραγμα του μυοκαρδίου που είχε υποστεί τον Ιούλιο. Ηταν 54 χρονών.

Νεκρός από ανακοπή ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν

Εχει παίξει ρόλους σε πολλές Χολιγουντιανές παραγωγές - από τον «Αρμαγεδδώνα» μέχρι το «Green Lantern» και το «Sin City», κι από τον «Πλανήτη των Πιθήκων» μέχρι το «Kung Fu Panda». Στην σινεφίλ συνείδηση όλων όμως έχει καταγραφεί ως ο θανατοποινίτης-άγγελος Τζον Κόφι στο «Πράσινο Μίλι» του Φρανκ Ντάραμποντ - έναν ρόλο που το 1999 του χάρισε υποψηφιότητες για Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Πρόσφατα, πρωταγωνιστούσε στη σειρά της Fox, «The Finder» - παρακλάδι του «Bones».

Ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν νοσηλεύτηκε στις 13 Ιουλίου με έμφραγμα του μυοκαρδίου, αλλά φαίνεται ότι η πολύ μεγάλη του καρδιά δεν συνήλθε ποτέ. Ο ηθοποιός έχασε την μάχη χθες (ξημερώματα για την Ελλάδα), στα 54 του χρόνια.

Ο Ντον Σπίλο, ατζέντης του Ντάνκαν για πάρα πολλά χρόνια, ανακοίνωσε στον Τύπο τη θλιβερή είδηση: «Πρόκειται για τραγική απώλεια για όποιον γνώριζε αυτό τον υπέροχο άνθρωπο. Μία απώλεια για την δουλειά μας, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Ηταν ο μόνος ηθοποιός που ξέρω, ο οποίος όχι απλά δεν απέρριψε στη ζωή του ένα αυτόγραφο σε οποιονδήποτε θαυμαστή του - οποιασδήποτε ηλικίας, φυλής και φύλου. Αλλά το έδινε πάντα και με μια αγκαλιά. Η καρδιά του ήταν μεγάλη σαν τον σύμπαν.»

michael

Ο Φρανκ Ντάραμποντ, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Ντάνκαν, δήλωσε «συντετριμμένος».

«Ηταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που είχα ποτέ την τιμή να δουλέψω μαζί του. Οσο δουλεύαμε στο «Πράσινο Μίλι» η αφοσίωσή του ήταν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Μία τρυφερή ψυχή - ένα παράδειγμα τιμιότητας, αξιοπρέπειας, ήθους και καλοσύνης. Η θλίψη που αισθάνομαι δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια...»

Οταν μαθεύτηκε η είδηση, τα social media πήραν φωτιά. Δεκάδες tweets από συναδέλφους, αλλά και δημόσια πρόσωπα (της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, της μουσικής) κατέθεσαν το σοκ και τη θλίψη τους. Οι περισσότεροι όμως έγραφαν αυθόρμητα την εμπειρία τους: «τόσο μεγάλη καρδιά, δεν άντεξε».

MC Hammer: Ενας από τους καλύτερους Ανθρώπους στη γη. Ενας τρυφερός Γίγαντας. Γεμάτος χάρη και αξιοπρέπεια. Τον αγαπούσα πολύ. RIP φίλε μου.

Ολίβια Μαν: Ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν είχε πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και μία τεράστια αγκαλιά έτοιμη να ανοίξει για σένα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου στην οικογένεια και τους φίλους του. RIP

Γκάμπριελ Γιούνιον: Αντίο, γλυκέ, ευγενικέ μου άνθρωπε :-(

Τζέιμι Μπέργκμαν: R.I.P. Μάικλ Κλαρκ Ντανκαν. Το λαμπερό σου χαμόγελο δε θα ξεχαστεί ποτέ.