Industry

Μυηθείτε στις νέες τεχνολογίες του σινεμά!

στα 10

Ακολουθώντας με σχεδόν θρησκευτική προσήλωση την εξέλιξη της τεχνολογίας και πώς αυτή επηρεάζει κάθε τομέα της κινηματογραφικής παραγωγής και κατάρτισης, το πρόγραμμα MEDIA συμμετέχει σε μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να γνωρίζουν από σήμερα το μέλλον του σινεμά!

Μυηθείτε στις νέες τεχνολογίες του σινεμά!

Πάρτε μολύβι και χαρτί. Μια σειρά από προγράμματα παραγωγής και κατάρτισης περιμένουν τις αιτήσεις όσων επαγγελματιών του χώρου ενδιαφέρονται να μάθουν τους νέους τρόπους ανάπτυξης, χρηματοδότησης, παραγωγής και αποπεράτωσης μιας ταινίας καθώς και να μυηθούν στις νέες τεχνολογίες όπως αυτές ενσωματώνονται με ταχείς ρυθμούς στην κινηματογραφική κοινότητα.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα από αυτά με τις προσθεσμίες της υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους και πληροφορίες για το κάθε ένα ξεχωριστά.


TransISTor 2012 / 2-5 Ιουλίου, 9-12 Ιουλίου, 27-30 Αυγούστου 2012, Πράγα, Τσεχία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 1 Απριλίου 2012

Το TransISTor εκπαιδεύει τους ευρωπαίους επαγγελματίες της οπτικοακουστικής βιομηχανίας με μία σειρά διεπιστημονικών σεμιναρίων για τη χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή και την αποπεράτωση ταινιών μεγά-λου μήκους, ντοκιμαντέρ και άλ-λων οπτικοακουστικών έργων. Το πρόγραμμα απευθύνεται μεταξύ άλλων σε παραγωγούς, σκηνοθέτες, σχεδιαστές κινου-μένων σχεδίων και επαγγελματί-ες αποπεράτωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο transistor.ciant.cz/2011


Transmedia Next / 14-16 Μαΐου 2012, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 4 Μαΐου 2012

Το Transmedia Next είναι ένας προηγμένος κύκλος εκπαίδευσης για έμπειρους επαγγελματίες όλων των τομέων των θεαμάτων (κινηματογράφος, τηλεόραση, θέατρο, έντυπα, ζωντανές διοργανώσεις κ.α.), που ενδιαφέρονται να χρησιμο-ποιήσουν διαδραστικά μέσα, να επεκτείνουν τον τρόπο αφήγησής τους για τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ τους και, τελικά, να προσελκύσουν ένα νέο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.transmedianext.com


Master Film / Ιανουάριος 2013, Αμστερνταμ, Ολλανδία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 13 Απριλίου 2013

Είσαι ταλαντούχος κινηματογρα-φιστής, ηχολήπτης, σεναριογρά-φος, παραγωγός, εικονολήπτης, καλλιτεχνικός διευθυντής; Ή μήπως είσαι εικαστικός καλλιτέχνης, ειδικός ψηφιακών μέσων, ηθοποιός; Μπορεί απλά να ενδιαφέρεσαι για τον συνδυασμό κινούμενων εικόνων με ήχους. Σε κάθε περίπτωση, όπως κάθε χρονιά, η Ακαδημία Κινημα-τογράφου και Τηλεόρασης της Ολλανδίας προσφέρει τον χώρο, τον χρόνο και την υποστήριξη για να αναπτύξεις το δικό σου σχέδιο σε ένα μοναδικό διετές πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.masterfilm.nl


Film restoration - FIAF Summer School / 9 Μαΐου – 20 Ιουνίου 2012 (εξ αποστάσεως εκπαίδευση), 23-30 Ιουνίου / 2-13 Ιουλίου στη Μπολόνια στην Ιταλία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 23 Μαρτίου 2012

Για πέμπτη φορά, ο θερινός κύ-κλος μαθημάτων για την κατάρτιση στην αποκατάσταση αρχείων οπτικοακουστικού περιεχομένου προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να στείλουν τις αιτήσεις συμμετο-χής τους για τη φετινή διοργάνωση. Όπως και τις προηγούμενες φορές, το πρόγραμμα απευθύνεται στο προσωπικό και στους ειδικούς των οπτικοακουστικών αρχείων. Οι συμ-μετέχοντες θα καταρτιστούν στη χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογι-ών για τη διατήρηση και την απο-κατάσταση της οπτικοακουστικής κληρονομιάς και θα ενημερωθούν για τις νέες στρατηγικές ψηφιακής πρόσβασης στο οπτικοακουστικό υλικό από μία ομάδα εμπειρογνω-μόνων.

Περισσότερες πληροφορίες στο e-mail: elena.tammaccaro@immagineritrovata.it


The Pixel Lab – Power to the Pixel / 1-7 Ιουλίου 2012, Πότσνταμ, Γερμανία - Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2012 (εξ αποστάσεως) - 15-18 Οκτωβρίου 2012, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Μαρτίου 2012

Ευρωπαίοι παραγωγοί και επαγγελματίες του χώρου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους σε έναν μοναδικό κύκλο εκπαί-δευσης με προσανατολισμό στην ολοκλήρωση σχεδίων. Το επίκεντρο του προγράμματος θα στρέφεται προς τη δημιουργία, τη χρηματοδό-τηση και τη διανομή ιστοριών cross-media, που μπορούν να συνδυάζουν κάθε είδος σχεδίου όπως ταινία, διαδραστικά μέσα, ζωντανές μεταδόσεις, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, παιχνιδομηχανές, τηλεόραση, διαδίκτυο κ.α. Ανάμεσα στους διδάσκοντες θα βρίσκονται οι Νούνο Μπερνάντο (παραγωγός, διευθύνων σύμ-βουλος της beActive), Άνταμ Σίγκελ (σχεδιαστής περιεχομένου), Ινγκα φον Στάντεν (εκπαιδευτικός) και Μισέλ Ρειγιάκ (Arte France).

Περισσότερες πληροφορίες στα: powertothepixel.com και thepixelreport.org


Transformatlab / 11 με 15 Ιουνίου, Νιούπορτ, Ουαλία - 25 με 29 Ιουνίου, Βουδαπέστη, Ουγγαρία - 9 με 13 Ιουλίου, Παρίσι, Γαλλία - 3 με 7 Σεπτεμβρίου, Νιούπορτ, Ουαλία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Μάρτιου

Σε συνεργασία με σημαντικούς ευρωπαϊκούς εκπαιδευ-τικούς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, το Πανεπιστήμιο Moholy-Nagy της Ουγγαρίας και τη γαλλική σχολή Gobelins, το Transformatlab διοργανώνει ένα εικο-σαήμερο σεμινάριο κατάρτισης για αποφοίτους σχολών που σχετίζονται με τη δημιουργία σχεδίων σε πολλαπλές πλατφόρμες (cross-platform) και ενδιαφέρονται για την παραγωγή, τη σκηνοθεσία, τις εφαρμογές ψυχαγωγίας και το διαδίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.transformatlab.eu


S3D Campus - Avance Rapide Communication / 13-14 Ιουνίου, Παρίσι, Γαλλία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 6 Μαΐου 2012

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στην ενσωμάτωση 3D τεχνολογίας σε μία ταινία, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις για τη λειτουργία ενός «στερεογραφιστή», σε όλα τα στάδια παραγωγής, και στην εκπόνηση ενός προϋπολογισμού για 3D. Η συμμε-τοχή στο S3D Campus πολλών επαγγελματιών με διεθνή αναγνώριση συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊ-κού δικτύου συνεργασίας των επαγγελματιών στον τομέα του 3D. Για δύο ημέρες, επαγγελματίες του χώρου θα παρουσιάσουν τις θεωρητικές και τις πρακτικές έννοιες της διαχείρισης μίας παραγωγής S3D.

Περισσότερες πληροφοφορίες: www.s3dcampus.eu

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του MEDIA στο Internet.