Φεστιβάλ / Βραβεία

MyFrenchFilmFestival 2024: Για ένα μήνα βλέπουμε μόνο γαλλικά!

στα 10

Το 14ο MyFrenchFilmFestival έρχεται στις οθόνες μας, από τις 19 Ιανουαρίου ως τις 19 Φεβρουαρίου 2024.

MyFrenchFilmFestival 2024: Για ένα μήνα βλέπουμε μόνο γαλλικά!

Το MyFrenchFilmFestival, το «δικό μας», πρώτο online Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, για την ανάδειξη του γαλλόφωνου κινηματογράφου, είναι και πάλι εδώ, chez nous, στις οθόνες μας, για 14η χρονιά, από τις 19 Ιανουαρίου ως τις 19 Φεβρουαρίου 2024. Ιδανική εναλλακτική για θέαση στο σπίτι, το MyFFF επιβεβαιώνει ότι το γαλλικό σινεμά έχει πολλά να πει, στην παγκόσμια γλώσσα. Στόχος, πάντα, του φεστιβάλ, να μοιραστεί τη χαρά του σινεμά με όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές κι ιδιαίτερα μ' εκείνους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην κινηματογραφική αίθουσα.

Οπως πάντα, το MyFFF κατηγοριοποιεί τις ταινίες του προγράμματός του και σε θεματικές κατηγορίες που εξάπτουν τη φαντασία κι ανοίγουν την όρεξη για σινεμά. Φέτος, αυτές είναι: «Γυναίκες Στηρίζουν Γυναίκες», με ταινίες που γιορτάζουν τη γυναικεία ματιά στο γυναικείο σύμπαν, «Χτυποκάρδια», για ν' αφήσουμε τους χτύπους της καρδιάς μας να συγχρονιστούν με αυτούς των πρωταγωνιστών σε τρία ευαίσθητα ντεμπούτα, «Οικογένειες εν Κινήσει», όπου τρεις οικογένειες αντιμετωπίζουν αντιξοότητες κάτω από μοναδικές συνθήκες, «Νυχτερινές Ιστορίες», για να μεταμορφωθούμε για λίγο σε πλάσματα νυκτόβια, «Ενας Τρελός Κόσμος», με ταινίες που απεικονίζουν με χιούμορ και θράσος τα κακά της εποχής μας, «Τα Βλέπω Ολα Ντοκιμαντέρ», με τρία φιλμ που αμφισβητούν τα κοινωνικά όρια, «Smells Like Teen Spirit», ταξίδια εξερεύνησης της εφηβείας και «Απολαμβάνοντας τη Σιωπή», μια επιλογή από μικρού μήκους animation χωρίς λόγια, για νεανικό κοινό.

Το κοινό θα έχει πρόσβαση σε όλες τις ταινίες στο MyFrenchFilmFestival.com (μόνο μία ταινία δεν προσφέρεται στην Ελλάδα λόγω geoblocking) και σε πάνω από 80 συνεργαζόμενες VOD πλατφόρμες, αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση του 2024. Στην Ελλάδα το MyFFF φιλοξενείται στην κινηματογραφική streaming πλατφόρμα Cinobo με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους. Tο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι προσβάσιμο στους συνδρομητές Cinobo εντελώς δωρεάν, ενώ οι μη συνδρομητές μπορούν είτε να ξεκινήσουν σήμερα κιόλας τη συνδρομή τους και να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στο My French Film Festival, αλλά και σε όλο το περιεχόμενο της πλατφόρμας, είτε να αγοράσουν το Festival Pass που θα είναι διαθέσιμο από 19 Ιανουαρίου στο cinobo.com/myfff στη συνολική τιμή των 5,99€ και να έχουν πρόσβαση στις 25 ταινίες του Φεστιβάλ.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ παρουσιάζει πολλές αποκλειστικές συνεντεύξεις με σκηνοθέτες των ταινιών του προγράμματος: αυτές θα ποστάρονται στα social media του MyFrenchFilmFestival καθημερινά.

Στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα μεγάλου μήκους ταινιών, την κριτική επιτροπή που θ' απονείμει φέτος το μεγάλο βραβείο (συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ), συγκροτούν η Μαρί Κρόιτσερ (σκηνοθέτης του «Corsage», Αυστρία), Κατέλ Κιγιεβερέ (σκηνοθέτης των «Suzanne» και «Le temps d' aimer», Γαλλία), Λίλα Χάλα (σκηνοθέτης και σεναριογράφος του βραβευμένου στις Κάννες «Levante», Βραζιλία), Πιερφραντσέσκο Φαβίνο (ένας από τους πιο διακεκριμμένους σύγχρονους Ιταλούς ηθοποιούς) και Φαουζί Μπενσαΐντι (ηθοποιός και σκηνοθέτης, πολυβραβευμένος για το «Mille Mois», Μαρόκο).

Ωστόσο, το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει για το δικό του βραβείο. Από τις 18 ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος, οι θεατές θα τιμήσουν μία μεγάλου και μία μικρού μήκους ταινία, βαθμολογώντας τες online σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Τα Βραβεία Κοινού θ' ανακοινωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Το MyFrenchFilmFestival διοργανώνεται από την Unifrance, τον οργανισμό που προωθεί το σινεμά και την τηλεόραση της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο.

Το Flix.gr είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του MyFrenchFilmFestival.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τις ταινίες του προγράμματος | (Κλικάροντας στον τίτλο, θα οδηγηθείτε απ' ευθείας στη σελίδα θέασης της ταινίας στο MyFFF, διαφορετικά κατευθυνθείτε στο Cinobo)

Γυναίκες Στηρίζουν Γυναίκες

myfff 2024 my sole desire

Οπως Επιθυμείτε (À Mon Seul Désir | My Sole Desire), Λουσί Μπορλετό

Μια ελεύθερη, ηδονιστική ταινία που παρακολουθεί τη σωματική και συναισθηματική αφύπνιση μιας νεαρής γυναίκας, μια φεμινιστική οδύσσεια στον κόσμο του στριπτίζ.

myfff 2024 cuddle

Χάδια (Câline | Cuddle), Μαργκό Ρεμόν

Με λεπτότητα και εγκράτεια, εξετάζεται το δύσκολο θέμα της αιμομιξίας. Μια σωτήρια ταινία μετά το #MeToo, συγκρουσιακή και ταυτόχρονα απαλή χάρη στη χρήση της εικονογράφησης.

myfff 2024 jane b

Jane B. for Agnes V. (Jane B. par Agnès V.), Ανιές Βαρντά

Η Μπίρκιν εξομολογήθηκε στη Βαρντά πως φοβόταν την ιδέα των 40 κι εκείνη αποφάσισε να σκηνοθετήσει το πορτρέτο της. Συναρπαστικό δοκίμιο για την ιερή συνεργασία μεταξύ ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Χτυποκάρδια

myfff 2024 junkyard dog

Το Κοπρόσκυλο (Chien de la Casse | Junkyard Dog), Ζαν-Μπατίστ Ντουράν

Ενα κοινωνικό χρονικό της μοναξιάς και του συναισθήματος του έρωτα, που ταυτόχρονα αμφισβητεί την ηπιότητα και την αρρενωπότητα των χαρακτήρων του.

myfff 2024 spare keys

Δεύτερα Κλειδιά (Fifi | Spare Keys), Ζαν Ασλάν, Πολ Σεντιγιάν

Η αφύπνιση της νεαρής ηρωίδας προς τη ζωή και την ελευθερία κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού. Ενα ποιητικό, αστείο και αξέχαστο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

myfff 2024 the lost boys

Ο Παράδεισος (Le Paradis | The Lost Boys), Ζενό Γκρατόν

Μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο νέων ανδρών στη φυλακή αναδεικνύει την τρυφερότητα ως έκφραση ελευθερίας, υπερβαίνοντας το ερώτημα της αναπαράστασης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στο σινεμά.

Οικογένειες εν Κινήσει

myfff 2024 no dogs

Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί (Interdit aux Chiens et aux Italiens | No Dogs or Italians Allowed), Αλέν Ουγκετό

Βαθιά προσωπικό stop-motion animation - επιδέξιο μείγμα χιούμορ, ευαισθησίας και συγκίνησης που απεικονίζει την εξορία και την οικογενειακή ιστορία του σκηνοθέτη.

myfff 2024 stampede

Ροντέο (Rodéo | Stampede), Ζοέλ Ντεζαρντέν Πακέτ

Μέσα από ένα οδοιπορικό στον Καναδά, η σκηνοθέτης μεταφέρει τον κόσμο της παιδικής της ηλικίας - τα φεστιβάλ αγώνων με φορτηγά - φιλοτεχνώντας ένα ευαίσθητο πορτρέτο πατέρα-κόρης.

myfff 2024 life in canada

Η Ζωή στον Καναδά (La Vie au Canada | Life in Canada), Φρεντερίκ Ροσέ

Μια δυσλειτουργική οικογένεια και το ζήτημα των μη συγγενικών σχέσεων στις παραμονές ενός χωρισμού. Συγκινητική οικογενειακή κωμωδία που παίζει με τους κώδικες των φύλων.

Νυχτερινές Ιστορίες

myfff 2024 the beast in the jungle

Το Θηρίο στη Ζούγκλα (La Bête Dans la Jungle | The Beast in the Jungle), Πατρίκ Τσιχά

Φόρος τιμής στην κουλτούρα του clubbing, η ελεύθερη διασκευή του βιβλίου του Χένρι Τζέιμς, το «Θηρίο στη Ζούγκλα» είναι ένα ταξίδι στη νύχτα και την αναζήτηση του απόλυτου που αυτή συνεπάγεται.

myfff 2024 underdog

Εχει Φύγει το Παιδί (Charbon | Underdog), Νταβίντ Αρσλανιάν

Καθηλωτική ταινία που παρακολουθεί την καθημερινότητα ενός ποδηλάτη κούριερ. Θρίλερ που κόβει την ανάσα, με σκηνοθεσία-ξυράφι και μια αξιοσημείωτη ερμηνεία από τον Ζιλ Ριτμάνιτς.

myfff 2024 the great arc

Η Μεγάλη Αψίδα (La Grande Arche | The Great Arc), Καμίγ Οτουάρ

Κατά τη διάρκεια ενός ποιητικού περιπάτου μέσα στη νύχτα, εξερευνάται η ονειρική συνάντηση μεταξύ ενός άστεγου και ενός γλυπτού που ζωντανεύει.

Ενας Τρελός Κόσμος

myfff 2024 fairplay

Fairplay, Ζοέλ Εσμπάχερ

Αιχμηρή σάτιρα για τη λατρεία των επιδόσεων, που εξετάζει ευφυώς την αδιάκοπη αναζήτηση της επιτυχίας μέσα από τρεις καταστάσεις που είναι εξίσου συνηθισμένες και τρομακτικές.

myfff summer holidays

Καλοκαιρινές Διακοπές (Les Grandes Vacances | The Summer Holidays), Βαλεντίν Καντίκ](https://www.myfrenchfilmfestival.com/content/the-summer-holidays)

Κεφάτη κωμωδία-παραμύθι μεταξύ δράματος και ντοκιμαντέρ, που στηρίζεται στις πολλές και ποικίλες αποτυχίες της ηρωίδας της. Παρ' όλα αυτά, γελάμε μαζί της και ποτέ εναντίον της.

myfff 2024 fast

Η Ζωή είναι ένα Γρήγορο Ρίσκο (Rapide | Fast), Πολ Ριγκού

Ενα από τα δεινά της εποχής μας, η επιτάχυνση του χρόνου, σε ένα φιλμ με αξιόλογες ερμηνείες, κυρίως του Εντουάρ Σουλπίς από το «Πρόσω Ολοταχώς» του Γκιγιόμ Μπρακ.

Τα Βλέπω Ολα Ντοκιμαντέρ!

myfff 2024 polaris

Polaris, Εναρά Βερά

Το βαθιά συγκινητικό πορτρέτο δύο αδελφών που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές, παίρνει αποφασιστικά πολιτική θέση σχετικά με τη θέση των γυναικών στον κόσμο της ιστιοπλοΐας.

myfff 2024 the fight is the end

Ο Αγώνας είναι ο Στόχος (La Lutte est une Fin | The Fight Is the End), Αρτούρ Τομά-Παβλόβσκι

Μια μοναδική κολεκτίβα πυγμαχίας βλέπει τον αθλητισμό ως μέσο υπεράσπισης, μάχης και τελικά απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά των έμφυλων προτύπων, των στερεοτύπων και των διακρίσεων.

myfff 2024 oasis

Οαση (Oasis), Ζιστίν Μαρτέν

Οικείο και καίριο πορτρέτο δίδυμων, το ένα από τα οποία θα δει τη διαφορετικότητά του να ξεθωριάζει κατά τη διάρκεια μιας μαγευτικής εκδρομής στη φύση με τον αδελφό του.

Smells Like Teen Spirit

myfff 2024 super drung

Λιώματα (Super-Bourrés | Super Drunk), Μπαστιάν Μιλό](https://www.myfrenchfilmfestival.com/content/super-drunk)

Κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια μιας εφηβικής κωμωδίας, τρυφερό πορτρέτο της αγροτικής ζωής στη Γαλλία, με τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ δύο φίλων στο κατώφλι της ενηλικίωσης.

myfff 2024 girls and dogs

Διλήμματα στα Δεκάξι (Des Filles et des Chiens | Girls and Dogs), Σοφί Φιλιέρ

Εμβληματικό μικρού μήκους της νέας γενιάς Γάλλων κινηματογραφιστών στις αρχές των '90s, προδιέγραψε τις ταινίες της δημιουργού της: αστείες, πρωτότυπες, βαθιά προσωπικές και γεμάτες φαντασία.

myfff 2024 turkey jeanne

Σκότωσα την Καλύτερή μου Φίλη (Jeanne Dinde | Turkey Jeanne), Πολίν Ουβράρ

Μεταξύ εφηβικής ταινίας και φιλμ τρόμου, μια ιστορία εκπαίδευσης που εξερευνά την εσωτερική πάλη μιας εσωστρεφούς κοπέλας μέσα από τη φανταστική της φίλη: μια γαλοπούλα.

Απολαμβάνοντας τη Σιωπή

myfff 2024 atomic chicken

Atomic Chicken, Τιμπό Ερμενό, Λουσί Λιφούν, Σολέν Πολέ, Καπουσίν Πρα, Μοργκάν Σιριέ, Ανα Ούγκλοβα

Ενα κοτέτσι που έχει τοποθετηθεί στους πρόποδες πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βλέπει την καθημερινότητά του να ανατρέπεται.

myfff 2024 in the dance

In the Dance (Dans la Danse), Γεκατερίνα Μιχέεβα

Χορός, φιλία, ομάδα, beatbox, κίνηση, hiphop, freestyle, cypher.

myfff 2024 two friends

Two Friends (Deux Amis), Νατάλια Τσερνίσεβα

Δύο φίλοι, μια κάμπια και ένας γυρίνος μεγαλώνουν σε δύο διαφορετικά περιβάλλοντα.

myfff 2024 to be sisters

To Be Sisters (Entre deux Sœurs), Αν-Σοφί Γκουσέ, Κλεμάν Σεάρ

Το να έχεις αδελφές σημαίνει να μοιράζεσαι έναν ιδιαίτερο δεσμό και να γελάτε μαζί. Αλλά αυτές οι αδελφές μοιράζονται κάτι επιπλέον, και αυτό είναι απολύτως εντάξει.

myfff 2024

Περιηγηθείτε στο MyFrenchFilmFestival, δείτε πληροφορίες και τρέιλερ για όλες τις ταινίες και διαλέξτε τα φιλμ που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας, προκειμένου να απολαύσετε την εμπειρία ενός ξεχωριστού κι ολοένα πιο ενδιαφέροντος παγκόσμιου online φεστιβάλ. Ακολουθήστε το MyFFF στα social media: twitter, instagram, tiktok, facebook και στο youtube.

Το Flix.gr είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του MyFrenchFilmFestival.