Φεστιβάλ / Βραβεία

Μουσική και animation: Το Animasyros 12 ακούγεται δυνατά

στα 10

5 μικρού μήκους ταινίες θα μας ταξιδέψουν τόσο οπτικά όσο και μελωδικά στο υπέροχο κόσμο του animation στο φετινό Animasyros που θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Flix Team
Μουσική και animation: Το Animasyros 12 ακούγεται δυνατά

Για άλλη μια χρονιά το Animasyros θα γεμίσει το πανέμορφο νησί της Σύρου όχι μόνο με υπέροχα animation αλλά και μελωδίες που θα μας μείνουν αξέχαστες. Το μουσικό τμήμα του Animasyros 12 περιλαμβάνει πέντε μικρού μήκους ταινίες για όλα τα γούστα που θα μας ταξιδέψουν τόσο οπτικά όσο και μουσικά παρέα με παγωτατζήδες, νύμφες αλλά και μέσα σε έναν φάκελο.

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, μια από τις 20 σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για την τέχνη της εμψύχωσης, παρουσιάζει για 12η χρονιά, από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019, ένα πλούσιο πρόγραμμα με ταινίες από και για όλο τον κόσμο, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, μοναδικές εκθέσεις αλλά και πάρτι, σε επιλεγμένα μέρη της Σύρου, προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει και να ταξιδέψει στον συναρπαστικό κόσμο του animation. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα του μουσικού τμήματος του Animasyros 12.

animasyros hello jemma 607

HELLO JEMIMA / ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΖΕΜΙΜΑ (3’02”, 2018) - Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες

Ο Μπεν ταχυδρομεί τον εαυτό του από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο για να επισκεφτεί το κορίτσι που αγαπά.

SAD HEART / ΛΥΠΗΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ (4’18”, 2019) - Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες

"Casual fantasy", όπως την ονομάζουν οι δημιουργοί: Εκεί που η υπέροχη φωτογραφία και ο κινηματογράφος συναντούν το animation και τη μαγεία.

animasyros sad heart 607

THE ICE CREAM MAN / Ο ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΣ (3’27”, 2019) - Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες Oταν ο παγωτατζής έρχεται στην πόλη… Καλοκαίρι και παγωτό είναι οι πιο αγνές εποχές αθωότητας και διασκέδασης της παιδικής μας ηλικίας. Το τραγούδι ονομάζεται "ο παγωτατζής" και είναι αυτό που λέει ο τίτλος. Μια ταινία από και για τα παιδιά και τη αντίληψή τους όσον αφορά στις μοναδικές και εφήμερες στιγμές αθωότητας που τους χαρίζουν τεράστια ευχαρίστηση.

ARIEL / ΑΡΙΕΛ (2’25, 2018) - Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες

“Sea-nymphs hourly ring his knell: Ding-dong. Hark! Now I hear them,—ding-dong, bell” γράφει ο Σέξπιρ. Μια ωδή στα πνεύματα που συνοδεύουν τις ψυχές των προσφύγων που χάθηκαν στα σκοτεινά νερά.

anymasyros ice cream man 607

REER (4’10”, 2018) - Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες Ο Diogal τραγουδάει το τραγούδι του, "Reer". Οι λέξεις φεύγουν από το στόμα του και συναντούν μια γυναικεία φιγούρα που θα χορέψει, θα λιώσει, θα μεταλλαχθεί, θα παραμορφωθεί και τελικά θα απογειωθεί.

anymasyros reer 607

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, η μεγάλη γιορτή του animation, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, θα πραγματοποιηθεί για 12η συνεχή χρονιά, από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019, στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί και η Αγορά, προσκαλώντας επαγγελματίες του animation από όλο τον κόσμο. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.