Buzz

«Mr Morgan’s Last Love»: O Μάικλ Κέιν, ξαναβρίσκει την αγάπη στο Παρίσι

στα 10

Η Γερμανίδα σκηνοθέτης του «Mostly Martha» Σάντρα Νέτελμπεκ, επιστρέφει με ένα από εκείνα τα φιλμ που μοιάζουν φτιαγμένα για όσους αγαπούν τις μελαγχολικές καρτ ποστάλ. Ή τους ψηφοφόρους των Οσκαρ.

«Mr Morgan’s Last Love»: O Μάικλ Κέιν, ξαναβρίσκει την αγάπη στο Παρίσι

Ο Μάικλ Κέιν πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός ηλικιωμένου Αμερικάνου που ζει στο Παρίσι, σε ένα υπέροχο διαμέρισμα και που μετά από χρόνια κοινής ζωής, χάνει την γυναίκα του, μένοντας χήρος.

Οχι δεν κλείνει την πόρτα κι εγκαταλείπει το διαμέρισμα όπως θα έκανε ένας άλλος ηλικιωμένος άντρας μιας ανάλογης κοινωνικής τάξης στην ίδια πόλη, αλλά ο κύριος Μόργκαν, δοκιμάζει να συνεχίσει την ζωή του, με τις μνήμες, του φίλους του, την συνηθισμένη ρουτίνα του.

Μέχρι την στιγμή που στη ζωή του μπαίνει η Κλεμάνς Ποεζί, μια νεαρή δασκάλα χορού που με την φρεσκάδα της, την ανέμελη στάση της και την απροσποίητη τρυφερότητά της θα αλλάξει την ζωή του, ακόμη κι αν ο ίδιος νομίζει ότι βρίσκεται λίγο πριν το τέλος.

Το φιλμ είναι βασισμένο στο βιβλίο της Γαλλίδας ηθοποιού και συγγραφέα, Φρανσουάζ Ντορνέρ, «La Douceur Assassine», ενώ η Νέτελμπεκ έγραψε το σενάριο με τον Μάικλ Κέιν από την αρχή στο μυαλό της για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο ίδιος φυσικά δέχτηκε δίχως δεύτερη σκέψη και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί: το «Mr Morgan’s Last Love» μοιάζει με μια από εκείνες τις ταινίες που φέρνουν τους πρωταγωνιστές τους αν όχι μέχρι τα βραβεία, τότε σίγουρα μέχρι τις υποψηφιότητες.

Κι αν όχι ως τα Οσκαρ, τότε σίγουρα μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες. Κι ο Μάικλ Κέιν προφανώς θα φτάσει με αυτόν το ρόλο ως εκεί αν κρίνουμε από τα πρώτα κλιπ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.