Buzz

Μπρέτ Ράτνερ: ο κ. Αξεστος

στα 10

Ποτέ δεν φημιζόταν για τους καλούς του τρόπους, αλλά προσφάτως ο Μπρετ Ράτνερ μοιάζει να το παρατράβηξε με τα αγενή και ομοφοβικά του σχόλια. Αναρωτιέστε γιατί; Πολύ απλά γιατί το «Πως να Κλεψετε Εναν Ουρανοξυστη» τον έφερε ξανά μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα.

Μπρέτ Ράτνερ: ο κ. Αξεστος
O Μπρετ Ράτνερ, αναζητά την ευφυϊα του στο λάθος μέρος (κλικ στο gallery)

Προηγήθηκαν δηλώσεις για ηθοποιούς τις οποίες «πήδηξε» και μετά ξέχασε το όνομά τους, ατάκες που μπορείς να ξεπεράσεις ως άκομψες δηλώσεις ενός άξεστου ανθρώπου, αλλά την περασμένη Παρασκευή σε μια προβολή της καινούριας του ταινίας «Πως να Κλεψετε Εναν Ουρανοξυστη», έκανε ένα μάλλον πιο σημαντικό «faux pas».

Συμμετέχοντας σε μια συζήτηση μετά την προβολή του φιλμ, απάντησε στην ερώτηση αν κάνει πρόβες με τους ηθοποιούς του λέγοντας «οι πρόβες είναι για τις αδερφές». Ενα σχόλιο τυπικό της νοημοσύνης του, που θα πέρναγε ίσως απαρατήρητο, αν ο Ράτνερ εκτός από σκηνοθέτης και «κακό παιδί» του Χόλιγουντ δεν ήταν φέτος παραγωγός της απονομής των Οσκαρ.

Μετά τα κάθε άλλο παρά επαινετικά σχόλια που κέρδισε η δήλωση του, ο Ράτνερ εξέφρασε τη «λύπη του για τον χαζό τρόπο» με τον οποίο εκφράστηκε και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει στο κορμί του ούτε ένα κόκαλο που να είναι προκατειλημμένο».

Το καλύτερο τράβηγμα του αυτιού εν τούτοις ήρθε από την Ακαδημία Τεχνών κι Επιστημών μεσώ του προέδρου της Τομ Σέρακ ο οποίος τον ανακάλεσε στην τάξη με την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Μπρετ έκανε ένα εντελώς λάθος σχόλιο, που αντιτίθεται στα πιο ουσιαστικά πιστεύω της κοινότητας των δημιουργικών ανθρώπων που εκπροσωπούμε. Πιστεύουμε ότι η συγνώμη του είναι ειλικρινής και ότι καταλαβαίνει πόσο αναίσθητος υπήρξε».

Οσο για μας επιτρέψτε μας να αμφιβάλουμε...