Buzz

Μουσική για υπέροχους εφιάλτες: Ο Ντάνι Ελφμαν και Τιμ Μπάρτον ετοιμάζουν μια συναυλία

στα 10

ΟΙ συνθέσεις του σταθερού συνεργάτη στη μουσική των ταινιών του Μπάρτον θα ακουστούν το ερχόμενο φθινόπωρο στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Με συνοδεία ορχήστρας και ειδικών visuals.

Μουσική για υπέροχους εφιάλτες: Ο Ντάνι Ελφμαν και Τιμ Μπάρτον ετοιμάζουν μια συναυλία

Οι δυο τους συνεργάζονται για περισσότερα από 25 χρόνια. Στην πραγματικότητα, μοιάζει σχεδόν αδύνατον να σκεφτείς τις ταινίες του Τιμ Μπάρτον χωρίς την υπέροχη μουσική του Ντάνι Ελφμαν, ο οποίος μετά την καριέρα του ως pop star στη δεκαετία του 80 με τους Oingo Boingo, μεταμορφώθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του σύγχρονου Χόλιγουντ.

Ακόμη κι αν έχουν δουλέψει επανειλημμένα μαζί όμως, οι δυο άντρες θα συνεργαστούν για πρώτη φορά εκτός της μεγάλης οθόνης σε μια συναυλία που ετοιμάζουν στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Ο Ελφμαν συνοδευόμενος από την Ορχήστρα του BBC θα εκτελέσει ζωντανά θέματα από τα φιλμ του Μπάρτον, ενώ θα τραγουδήσει τραγούδια από τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη». «Η ιδέα ότι θα τραγουδήσω για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια του Τζακ Σκέλινγκτον είναι κάτι που με ενθουσιάζει» λέει ο Ελφμαν για την προοπτική να πιάσει ξανά το μικρόφωνο μετά από χρόνια.

Ο ίδιος ο Μπάρτον θα επιμεληθεί το οπτικό υλικό που θα προβάλλεται στην διάρκεια της συναυλίας και το οποίο θα περιλαμβάνει πρωτότυπα artworks από τις ταινίες του, σκίτσα και storyboards, σε οπτική συνομιλία της μουσικής με τις εικόνες που ο ίδιος περιγράφει σαν κάτι «αληθινά ξεχωριστό».

Η συναυλία θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου και η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Αν θέλετε να είστε εκεί, βιαστείτε!

Δείτε στο βίντεο μια συνέντευξη του Ντάνι Ελφμαν, όπου μιλά για τις επιρροές του, την καριέρα του, τον τρόπο της δουλειάς του και την συνεργασία του με τον Τιμ Μπάρτον.