Industry

«Movie On»: Νέος κύκλος κινηματογραφικών σεμιναρίων με τον Δημήτρη Μπούρα

στα 10

O 3ος κύκλος των επιτυχημένων κινηματογραφικών σεμιναρίων με τον Δημήτρη Μπούρα, επιστρέφει στα τέλη Φλεβάρη.

Flix Team
«Movie On»: Νέος κύκλος κινηματογραφικών σεμιναρίων με τον Δημήτρη Μπούρα

Τον Απρίλιο συμπληρώνεται ένας χρόνος δημιουργικής συνεργασίας του κριτικού κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα με το Faro, χώρο σεμιναρίων στην καρδιά της Αθήνας. To Filmanalysis: The Anatomy of a Movie και το Filmanalysis: The Sequel ήταν η αρχή. Από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, έρχεται η σειρά του Movie On, που βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή του ακροατηρίου κι έχει χαρακτήρα εργαστηρίου. Το Movie On είναι μια διαδρομή από τη αρχική αίσθηση και γενική εντύπωση που έχουμε για μια ταινία, μέχρι τον πυρήνα της αισθητικής της και τη συστηματική διερεύνηση επιμέρους στοιχείων της που ορίζουν τη μορφή και το περιεχόμενό της. Στόχος του εργαστηρίου είναι να φέρει τον «απλό θεατή» πιο κοντά στον κριτικό κινηματογράφου.

Από πέρυσι στο Filmanalysis ανοίγουμε το κάδρο, συγκρίνοντας ταινίες διαφορετικών εποχών ή διαφορετικού είδους και ύφους. Φέτος, στο Movie On αρχίζουμε να μπαίνουμε εμβόλιμα στην κινηματογραφική επικαιρότητα για να δούμε πώς θα μπορούσε να αρθρωθεί κριτικός λόγος για μια συγκεκριμένη ταινία. Την επιλέγουμε, τη βλέπουμε και τη συζητάμε. Μαθαίνουμε να την προσεγγίζουμε μεθοδικά, αναλύουμε τις πλευρές της για να συνθέσουμε κατόπιν μια ολοκληρωμένη κριτική άποψη γι' αυτή.

Movie On - info

  • Ημερομηνία έναρξης: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
  • Διάρκεια σεμιναρίου: 8 δίωρες συναντήσεις (συνολικά 16 ώρες)
  • Κόστος συμμετοχής: 80€ (+ 24% ΦΠΑ) και 70€ (+ 24% ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους (παρέχουμε τη δυνατότητα εξόφλησης σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις)
  • Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο info@faro.gr
  • Faro Creative Learning, Εβρου 14, 115 27, Αθήνα, τηλ. 210 7717544
  • πληροφορίες: www.faro.gr

movie on 607