Industry

«Movie On»: Τα σεμινάρια κινηματογράφου του Δημήτρη Μπούρα στο Faro Creative Learning γίνονται... cult & classic

στα 10

O 5ος κύκλος των επιτυχημένων κινηματογραφικών σεμιναρίων με τον Δημήτρη Μπούρα ξεκινά στις 11 Μαρτίου!

Flix Team
«Movie On»: Τα σεμινάρια κινηματογράφου του Δημήτρη Μπούρα στο Faro Creative Learning γίνονται... cult & classic

Το Movie On προσκαλεί τους φίλους του σινεμά σε ένα ακόμη εργαστήριο, που έχει σκοπό να οξύνει το βλέμμα τους και να το φέρει το κοντά σε αυτό του κριτικού κινηματογράφου. Το Movie On συμπλήρωσε δύο χρόνια διαρκούς παρουσίας στο Faro Creative Learning. Πέρασαν δύο χρόνια στον αφρό της κινηματογραφικής επικαιρότητας, συζητώντας για ταινίες που παίζονται στις αίθουσες.

Στον 5ο κύκλο του, που ονομάζεται Cult & Classics, το Movie On θα στραφεί σε παλαιότερα κινηματογραφικά έργα, διατηρώντας τον διαδραστικό χαρακτήρα του. Η ενεργή παρουσία των συμμετεχόντων παραμένει βασικός σκοπός του εργαστηρίου. Στο Movie On Cult & Classics θα επιχειρήσουμε ν’ αναδείξουμε το διάλογο ανάμεσα σε ταινίες, ως ένα χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης του κινηματογραφικού έργου. Συζητάμε, αναλύοντας μία ταινία. Η προσέγγισή μας, όμως, γίνεται με τρόπο που εμπλέκει και μια άλλη στη συζήτηση.

Στο Movie On Cult & Classics δεν επιστρέφουμε στο παρελθόν νοσταλγικά, ή για να θυμηθούμε κεφάλαια ή παραγράφους από την Ιστορία του κινηματογράφου, αλλά για να επανεκτιμήσουμε κάποια από τα θραύσματά της που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον κινηματογράφο ως ένα αισθητικό γεγονός. Στο Movie On Cult & Classics θα συζητήσουμε για ταινίες γνωστές ή λιγότερο γνωστές, όπως το «Μωρό της Ρόζμαρι» του Ρομάν Πολάνσκι, τη «Νύχτα του Κυνηγού» του Τσαρλς Λότον, τη «Δεύτερη Πνοή» του Ζαν Πιερ Μελβίλ, τους «Δολοφόνους» του Ντον Σίγκελ, την «Τελευταία Παράσταση» του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, τα «Πέντε Εύκολα Κομμάτια» του Μπομπ Ράφελσον, τον «Καθρέφτη» του Αντρέι Ταρκόσφκι.

Το λογότυπο του Movie On και η αφίσα του σχεδιάστηκαν από τον Σωτήρη Μαργέλο.

Movie On - Info

  • Πέμπτος κύκλος: Μάρτιος - Μάιος 2020
  • Εισηγητής: Δημήτρης Μπούρας
  • Διάρκεια εργαστηρίου: δέκα συναντήσεις (25 ώρες)
  • Εναρξη εργαστηρίου: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020
  • Ωρες: 19.00 – 21.30
  • Faro Creative Learning, Εβρου 14, 115 27, Αθήνα, τηλ. 210 7717544
  • πληροφορίες: www.faro.gr

faro movie on 2020 607