Buzz

Μόνο για απόψε: Τζορτζ Κλούνεϊ - Μπραντ Πιτ μαζί στο θέατρο!

στα 10

Φίλοι, συνεργάτες και ακτιβιστές δύο σταρ προχωρούν από λόγια, σε πράξεις: στην αποψινή ειδική θεατρική παράσταση «8» που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Αντζελες, ο Τζορτζ Κλούνεϊ κι ο Μπραντ Πιτ ενώνουν δυνάμεις με ένα πλήθος ακόμα ηθοποιών για να βροντοφωνάξουν κατά της διαβόητης «Πρότασης 8» (Prop 8). Διαβάστε πώς μπορείτε να δείτε live την παράσταση από το youtube!

Μόνο για απόψε: Τζορτζ Κλούνεϊ - Μπραντ Πιτ μαζί στο θέατρο!

Μπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνεϊ θα πρωταγωνιστήσουν απόψε στην «ανάγνωση» του θεατρικού έργου του Ντάστιν Λανς Μπλακ «8». Ο οσκαρικός νεαρός σεναριογράφος («Milk», «J. Edgar») υπογράφει αυτό το θεατρικό έργο που εξιστορεί τα γεγονότα που συνετέλεσαν στο να αρθεί η αντισυνταγματική «Πρόταση 8» που ήθελε τους γάμους μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών παράνομους και καταχρηστικούς.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο «Eugene O'Neill» θέατρο της Νέας Υόρκης και απόψε Σάββατο, 3 Μαρτίου παίζεται στο «Wilshire Ebell Theatre» του Λος Αντζελες.

Ο Μπλακ στην ουσία στηρίζεται σε δικαστικά πρακτικά και δημοσιογραφική έρευνα, διάσημοι φίλοι ηθοποιοί υιοθετούν τους ρόλους των εισαγγελέων και δικηγόρων (ο Κλούνεϊ ερμηνεύει τον δικηγόρο Ντέιβιντ Μπος και ο Πιτ τον εισαγγελέα Βον Ρ. Γουόκερ) που πρωταγωνίστησαν στις συνεχείς εφέσεις, ενώ guest σκηνοθέτες στήνουν τις παραστάσεις (ο Ρομπ Ράινερ έχει την ευθύνη της αποψινής παράστασης, με τον Μπράιαν Σίνγκερ σε ρόλο χορηγού), οι οποίες αναφέρεται ότι έχουν την μορφή «ανάγνωσης» κι όχι κανονικής πρόζας.

Και το λαμπερό καστ δεν σταματά στους δύο πρωταγωνιστές. Διαβάστε ονόματα που θα ανέβουν απόψε στην σκηνή του «Wilshire Ebell» για να δηλώσουν το «παρών» απέναντι σε μία πολιτική και κοινωνική αδικία: Μάρτιν Σιν, Κέβιν Μπέικον, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τζέιν Λιντς, Κρις Κόλφερ, Μάθιου Μόρισον.

Οι παραστάσεις αυτές είναι μόνο για μία νύχτα, ενώ τα έσοδα επιστρέφουν στον αγώνα του οργανισμού για ίση αντιμετώπιση των νόμων απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια («American Foundation for Equal Rights») .

Οσοι λοιπόν θεωρείτε ότι αυτό το μοναδικό γεγονός αξίζει το πρωινό ξύπνημα, προγραμματίστε τα ρολόγια σας για τις 5.30 το πρωί, καθώς η σελίδα του «American Foundation for Equal Rights» στο youtube θα δείξει το «8» live.

Διαβάστε επίσης την πρώτη αντίδραση του Χόλιγουντ μέσω twitter όταν ανακοινώθηκε η άρση του Prop 8!