Buzz

Monkey's Gone to Hollywood

στα 10

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Τσάρλι Σιν για να εθιστείς σε κακές συνήθειες. Προφανώς το να συχνάζεις σε γυρίσματα χολιγουντιανών κινηματογραφικών παραγωγών είναι ο συντομότερος δρόμος για να διαφθαρείς, όπως αποδεικνύει η πονεμένη ιστορία της Κρίσταλ, της μαϊμούς που κρατά έναν βασικό ρόλο στο «Hangover ΙΙ».

Monkey's Gone to Hollywood
Αν στο Mad Men χρειαστούν ποτέ μια μαϊμού, ο ρόλος είναι δικός της...

Δεν είναι μόνο το κακόγουστο, rock n roll, τζιν μπουφάν που φοράει, ούτε ότι είναι ντίλερ ναρκωτικών, ούτε καν, ότι κάνει κάτι που μοιάζει με στοματικό σεξ (ακόμη κι αν δεν είναι), αλλά κυρίως ότι τώρα πια, η κάποτε αθώα Κρίσταλ, είναι εθισμένη στα τσιγάρα. «Θέλαμε η μαϊμού να καπνίζει στην ταινία, οπότε χρειάστηκε να την εκπαιδεύσουμε» λέει ο σκηνοθέτης του φιλμ Τοντ Φίλιπς. «Τώρα η οργάνωση για την ηθική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα Peta, με κατηγορεί ότι την έκανα να εθιστεί στον καπνό».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γυρίσματα της καινούριας ταινίας του Κάμερον Κρόου «We Bought a Zoo», όπου η Κρίσταλ κρατά επίσης έναν ρόλο, η άμοιρη μαϊμού δεν μπορούσε να σταματήσει να καπνίζει, έχοντας μεταμορφωθεί σε κάτι που θα μπορούσε να περιγραφεί ως το αντίστοιχο της Λιάνας Κανέλλη στη ζούγκλα (του Χόλιγουντ).

Ευτυχώς για το άτυχο ζώο, αλλά δυστυχώς για όσους απολαμβάνουν τον οσυρεαλισμό του Χόλιγουντ, το όλο θέμα αποδείχθηκε αναληθές. Ο Τόντ Φίλιπς με ένα email του ξεκαθάρισε ότι η είδηση ήταν απλά ένα αστείο. «Θυμηθείτε, γυρίζω κωμωδίες» δήλωσε. «Οταν δίνεις συνεντεύξεις για μια ταινία, γρήγορα γίνεται κουραστικό. Οι ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Μερικές φορές θές να κάνεις τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα. Προφανώς η μαιμού δεν κάπνισε ποτέ στο φιλμ. Υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι εκεί που η δουλειά τους ήταν να την προστατεύουν».

«Στην πραγματικότητα όλη η είδηση δεν βγάζει νόημα. Στα γυρίσματα της καινούριας ταινίας της δεν μπορεί να σταματήσει να καπνίζει; Σοβαρά; γιατί δεν της παίρνουν τα τσιγάρα; Ή ακόμη καλύτερα γιατί δεν της παίρνουν τα χρήματα ώστε να μην μπορεί να αγοράσει άλλα».