Buzz

Μόλις είδατε μια ταινία του Ντέιβιντ Λιντς και δεν νιώθετε και πολύ καλά; Πάρτε λίγη παρακεταμόλη!

στα 10

H αλήθεια είναι πως μετά από μερικές ταινίες και δη του Ντέιβιντ Λιντς χρειάζεσαι κάτι για να σε χαλαρώσει και να σε κάνει να ξεφύγεις από την κρίση υπαρξιακού πανικού που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σε πιάσει. Η επιστήμη της ιατρικής βρήκε αυτό το κάτι στην παρακεταμόλη.

Μόλις είδατε μια ταινία του Ντέιβιντ Λιντς και δεν νιώθετε και πολύ καλά; Πάρτε λίγη παρακεταμόλη!

Μια νέα έρευνα απέδειξε πως η παρακεταμόλη διαθέτει ευεργετικά αποτέλεσματα σε σχέση με τον πόνο που προκαλεί η υπαρξιακή κρίση του σύγχρονου ανθρώπου, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνει για κάτι τόσο απλό όσο ένας... πονοκέφαλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, επιστήμονες στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Columbia θέλησαν να δοκιμάσουν αν η παρακεταμόλη (που σε προηγούμενη έρευνα αποδείχθηκε ότι βοηθάει στον πόνο που προκαλεί η κοινωνική απομόνωση) έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στην περίπτωση του πόνου που προκαλεί η σκέψη του θανάτου.

Για να το καταφέρουν, έκαναν δύο πειράματα. Ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να γράψουν μερικές παραγράφους για το πιστεύουν ότι θα συμβεί στο σώμα τους όταν πεθάνουν και επιπρσόθετα τους έδειξαν το μικρού μήκους φιλμ του 2002 του Ντέιβιντ Λιντς «Rabbits» (φανταζόμστε ως ένα άξιο δείγμα σουρεαλισμού που μπορεί να σε φέρει στα υπαρξιακά όριά σου).

2

To «Rabbits» για όσους δεν γνωρίζουν ήταν μια σειρά οκτώ επεισοδίων που ο Λιντς είχε κυκλοφορήσει στο επίσημο site του το 2002 και αφορούσαν τη σουρεαλιστική καθημερινότητα μιας οικογένειας λαγών με ανθρώπινα χαρακτηριστικά μέσα στο σαλόνι του σπιτιού τους, όπου αποσπάσματα των ιστοριών τους χρησιμοποιήσε και στο «Inland Empire».

Τα αποτελέσματα των πειραμάτων ήταν πως και στις δύο περιπτώσεις, οι συμμετέχοντες που είχαν πάρει παρακεταμόλη πριν γράψουν ή δουν την ταινία επηρεάστηκαν λιγότερο από την εμπειρία και ένιωθαν περισσότερο άνετα (φανταζόμαστε επειδή δεν ήταν μέρος του πειράματος να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στο «Rabbits»!).

Οι ίδιοι επιστήμονες ωστόσο σημειώνουν πως η παρακεταμόλη δεν μπορεί να χρησιμοποιείται όταν νιώθεις απλά στεναχωρημένος ή όχι και πολύ καλά.

Ωστόσο είναι σίγουροι πως μια ταινία του Ντέιβιντ Λιντς μπορεί να είναι μια λιγότερο αγχωτική εμπειρία με ένα Depon! Ο ίδιος θα πρότεινε απλά ένα φλιτζάνι καφέ...

Δείτε ολόκληρο το «Rabbits» παρακάτω και πράξτε κατά βούληση:


Διαβάστε περισσότερα για τις υπαρξιακές αγωνίες του Ντέιβιντ Λιντς εδώ.