Φεστιβάλ / Βραβεία

Θα είναι το «French Exit» η τέταρτη υποψηφιότητα της Μισέλ Φάιφερ στα Οσκαρ;

στα 10

Η ταινία του Αζαζελ Τζέικομπς, φέρνει την αγαπημένη ηθοποιό ξανά στο προσκήνιο μετά από μερικά ήσυχα χρόνια.

Θα είναι το «French Exit» η τέταρτη υποψηφιότητα της Μισέλ Φάιφερ στα Οσκαρ;

Δεν είναι ότι η Μισέλ Φάιφερ είχε σταματήσει να δουλεύει στο σινεμά, αλλά εδώ και μερικά χρόνια, όχι μόνο ο ρυθμός, αλλά και το μέγεθος των εμφανίσελων της στην οθόνη ήταν σαφώς μικρότερος. Οπως λέει η ίδια προτιμούσε να δουλεύει λιγότερο και να ασχοληθεί με άλλα προσωπικά της ενδιαφέροντα όπως για παράδειγμα το να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της, ή να λανσάρει ένα άρωμα.

michelle pfeiffer french exit 607

Το «French Exit» πρόκειται να αλλάξει την ήσυχη ζωή της, ακόμη κι αν το φιλμ ακολούθησε μια μάλλον χαμηλοτονη τροχιά από το λανσάρισμά του στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, σε μια χρονιά που η κούρσα προς τα βραβεία δεν έμοιαζε με τίποτα που ξέραμε στο παρελθόν. Πρόσφατα η ταινία βρήκε μια θέση στο online φεστιβάλ Βερολίνου, αν και δεν ήταν διαθέσιμη online στους διαπιστευμένους του φεστιβάλ -ένα μάλλον ενδιαφέρον παράδοξο- αλλά ήδη το φιλμ είχε αρχίσει να χτίζει το προφίλ του διακριτικά και προσεγμένα.

Δείτε ακόμη: Φέτος τα Οσκαρ θα ταξιδέψουν με τρένο

french exit 607

Κι ακόμη κι αν οι Χρυσές Σφαίρες δείχνουν να αποτελούν πλέον έναν «θεσμό» που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, το γεγονός ότι αναγνώρισαν την ερμηνεία της Φάιφερ φέρνοντάς της μέσα στις υποψήφιες δείχνει ότι η φόρα για ένα πλασάρισμα στις υποψηφιότητες των οσκαρ είναι εκεί. Η τελευταία φορά που η Μισέλ Φάιφερ βρέθηκε υποψήφια ήταν το 1993 για το «Love Field» (είχαν προηγηθεί το «The Fabulous Baker Boys» το 1990 και οι «Επικίνδυνες Σχέσεις» το 1989) και καθώς το Χόλιγουντ αγαπά πάντα ένα καλό comeback story, και η Sony Pictures Classics έχει ήδη ανεβάσει τους τόνους της προώθησής του φιλμ, η πιθανότητα δείχνει αρκετά ισχυρή.

french exit 607

Το «French Exit» ακολουθεί την ιστορία μιας πρώην πλούσιας, νυν χήρας που με τα χρήματα που της έχουν απομείνει και με τον γιο της (τον υποδύεται ο Λούκας Χέτζες), εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη για το Παρίσι, για μια καινούρια αρχή, ή έστω μια αξιοπρεπή συνέχεια. Και μαζί τους ταξιδεύει και η γάτα τους, η οποία πιστεύουν ότι είναι η μετενσάρκωση του νεκρού συζύγου της.

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ στο βίντεο εν αναμονή της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τα Οσκαρ στις 15 Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Και τα BAFTA το επιβεβαιώνουν: Το «Nomadland» δεν χάνει με τίποτα