Buzz

Ο Μάικλ Μαν ετοιμάζει νέα ταινία. Με γυναίκα ηρωίδα!

στα 10

Ο χαρακτηριστικός και ύψιστος σκηνοθέτης τής ανδρικής ψυχοσύνθεσης, καταπιάνεται με μια γυναικεία πραγματική ιστορία και μια ξεκάθαρα αντιρατσιστική ταινία.

Ο Μάικλ Μαν ετοιμάζει νέα ταινία. Με γυναίκα ηρωίδα!

Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν μάθαμε ότι ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει ντοκιμαντέρ (επιστολή θαυμασμού κι αγάπης) για τον Μάικλ Μαν. Αλλά γιατί να περιμένουμε μόνο μια ταινία για τον Μάικλ Μαν κι όχι μια ταινία από τον Μάικλ Μαν;

Διαβάστε ακόμη: Βαράτε τις καμπάνες. Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Μαν

Οπως ο ίδιος δήλωσε στη Liberation, σε επίσκεψή του στο Φεστιβάλ Λιμιέρ στη Λιόν, η ταινία στην οποία δουλεύει τώρα ο Μάικλ Μαν λέγεται «Comanche» και καταπιάνεται με την πραγματική ιστορία τής Σίνθια Πάρκερ, την οποία απήγαγαν οι Κομάντσι όταν ήταν 10 χρόνων και τη μεγάλωσαν ως την ενηλικίωσή της και παραπάνω, μαθαίνοντάς της τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Η Πάρκερ «διασώθηκε» στα 34 χρόνια της, αλλά ποτέ δεν προσαρμόστηκε στη δυτικότροπη κοινωνία και για το υπόλοιπο της ζωής της θρηνούσε την ινδιάνικη οικογένειά της.

Διαβάστε ακόμη: 20 χρόνια από το «Heat». Οι Μάικλ Μαν, Αλ Πατσίνο & Ρόμπερτ Ντε Νίρο μιλούν για την ταινία στον Κρίστοφερ Νόλαν

Heat 20 year anniversary 607 2

Εάν η ιστορία σάς θυμίζει το «Searchers» του Τζον Φορντ, είστε μέσα, αλλά με ουσιώδεις διαφορές: «Η δράση εκτυλίσσεται το 1871,» εξηγεί ο Μάικλ Μαν. «Είναι μια σύνθετη ιστορία που παρακολουθεί τέσσερις ήρωες, των οποίων οι πορείες σταδιακά συγκλίνουν. Κατά βάση, είναι η ίδια ιστορία με το "Searchers" του Τζον Φορντ, μόνο που εκείνη η ταινία έπαιρνε αυθαίρετες ελευθερίες. Η Σίνθια Πάρκερ δεν είχε καμία σχέση με την ηρωίδα που υποδύθηκε η Νάταλι Γουντ. Ηταν μια ευκατάστατη σύζυγος και μητέρα πέντε παιδιών στα σαράντα της, που δεν μιλούσε αγγλικά, ξεριζώθηκε από την οικογένειά της και πιέστηκε να αφομοιωθεί μεταξύ λευκών. Προσπάθησε αρκετές φορές να αποδράσει, προτού αυτοκτονήσει.»

Βέβαια η ιστορία έχει δείξει ότι ο Μάικλ Μαν περνά μπόλικα χρόνια στην προετοιμασία κάθε πρότζεκτ, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτή η ταινία θ' αξίζει την υπομονή.