Buzz

Μια πολική αρκούδα στο κέντρο του Λονδίνου!

στα 10

Σε μια άτυπη, αλλά και αποτελεσματική συνεργασία, οι Radiohead και ο Τζουντ Λο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν συνειδήσεις γύρω από τη σωτηρία της Αρκτικής, σε ένα τρυφερό και μαζί σκληρό διαφημιστικό της Greenpeace.

Μια πολική αρκούδα στο κέντρο του Λονδίνου!

Οσο κινηματογραφικό κι αν μοιάζει το θέαμα μιας πολικής αρκούδας που περιπλανίεται σε ένα γκρίζο Λονδίνο υπό τους ήχους του «Everything in its Right Place» των Radiohead, εδώ - δυστυχώς - δεν μιλάμε για σινεμά.

Μέρος της καμπάνιας «Save the Arctic», το βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω αποτελεί την ιδανική αλληγορία για ένα μέρος του πλανήτη που αφορά περισσότερους από τις πολικές αρκούδες και το ενδεχόμενο της χαριτωμένης - αν και σκληρής - εικόνας τους μέσα στο traffic jam του Λονδίνου.

Γνωστοί για τις φιλανθρωπικές τους δράσεις, οι Radiohead προσέφεραν ένα από τα καλύτερα τραγούδια του «Kid A» (το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από την εναρκτήρια σκηνή του «Vanilla Sky» του Κάμερον Κρόου μέχρι το περί της κλιματικής αλλαγής ντοκιμαντέρ «The Island President» του 2011), ενώ στο voice over ένας φλεγματικός Τζουντ Λο δίνει το τραγικό στίγμα της καμπάνιας.

Δείτε το βίντεο παρακάτω και επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της καμπάνιας «Save the Arctic», προσπαθώντας να προσπεράσετε τα της ποπ κουλτούρας και να εμβαθύνετε στο πραγματικό της... νόημα.