Industry

Οσα κρύβει μια «Βαλίτσα με Εικόνες και Ηχους»

στα 10

Ενα καινοτόμο διαδικτυακό κινηματογραφικό σεμινάριο για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον κινηματογράφο και την φωτογραφία.

Flix Team
Οσα κρύβει μια «Βαλίτσα με Εικόνες και Ηχους»

Η Bαλίτσα με Eικόνες και Hχους είναι ένα καινοτόμο διαδικτυακό κινηματογραφικό σεμινάριο για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον κινηματογράφο και την φωτογραφία με σκοπό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από τον καθένα.

Είναι προϊόν της πολυετούς εκπαιδευτικής κινηματογραφικής εμπειρίας του Καρπού σε θέματα Οπτικοακουστικών Μέσων, Κινηματογράφου και δημιουργικής χρήσης εφαρμογών και γι αυτό η χρήση της πλατφόρμας είναι εύκολη, η τιμή πολύ προσιτή και η ύλη είναι απολύτως εστιασμένη σε όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει το δημιουργικό του ταξίδι στις εικόνες και τους ήχους.

Το διαδικτυακό κινηματογραφικό αυτό σεμινάριο περιλαμβάνει:

6 Κεφάλαια μαθημάτων : α) Παρατηρώ και καταγράφω: Κάδρα και πλάνα, β) Αφηγούμαι: Φωτοκόμικ μυθοπλασίας, γ) Αφηγούμαι: Ντοκιμαντέρ, δ) Επιλέγω: Ψηφιακό κολάζ και μοντάζ, ε) Κατασκευάζω και κινώ: Animation, στ) Ακούω και συνθέτω: Ήχος.

40 ώρες συνολικό χρόνο παρακολούθησης

85 λεπτά βιντεομαθημάτων

Ποιοτικά επιλεγμένα tutorial και συνδέσμους από την πληθώρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

35 διαδραστικές διασκεδαστικές ασκήσεις με μοναδικό εργαλείο ένα smartphone, μια φωτογραφική μηχανή ή έναν υπολογιστή. Μέσα από τις ασκήσεις των κεφαλαίων εξασκείται κανείς στη δημιουργία των διαφορετικών πλάνων, του δικού του storyboard, μυείται στα μυστικά του animation, μαθαίνει πώς να «ντύνει» με ήχους μια ιστορία και να μοντάρει την ιστορία του.

Mentoring από επαγγελματίες του κινηματογράφου. Οι Μέντορες καθοδηγούν, διορθώνουν, εμπνέουν και κυρίως βοηθούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Για όποιον ολοκληρώνει όλο τον κύκλο μαθημάτων με επιτυχία δίνεται η δυνατότητα να στείλει στον μέντορα της πλατφόρμας ένα προσχέδιο σεναρίου ή μια ολοκληρωμένη ταινία (σε προδιαγραφές που καθορίζονται από τον διοργανωτή) και να συζητήσει μαζί του διαδικτυακά για την βελτίωσή της.

Βεβαίωση παρακολούθησης


Τα κείμενα, τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βαλίτσας με Εικόνες και Ηχους υπογράφει η Μαρία Λεωνίδα, που συντονίζει και την ομάδα των μεντόρων.

Βραβευμένη σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ (Φεστιβάλ Δράμας, Κρατικά Βραβεία Ποιότητας, New Talents , IDFA) ) με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία κινηματογράφου και των οπτικοακουστικων τεχνών. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ, το Ε.Κ.Κ, τη Γερμανική Τηλεόραση, την E.B.U. και εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο. Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και με το Πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ, εστιάζοντας στην οπτικοακουστική εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων. Έχει γράψει το Πρόγραμμα Σπουδών για τη Διδασκαλία Ντοκιμαντέρ στα Καλλιτεχνικά Λύκεια (ΙΕΠ). Έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την υλοποίηση οπτικοακουστικών εργαστηρίων για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, και 10 Ευρωπαϊκά προγράμματα με αντικείμενο το ντοκιμαντέρ, τη γλώσσα του κινηματογράφου και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Παρουσιάζει την εργαστηριακή της δουλειά σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια. Σπούδασε Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και Κινηματογράφο στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Δανία. Υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Συνεργαζόμενοι καλλιτέχνες στην «Βαλίτσα με εικόνες και ήχους» (με αλφαβητική σειρά):

Γιώργος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτης
Αλέξης Αλεξίου, σκηνοθέτης
Χρίστος Γεωργίου, σκηνοθέτης
Μαριλένα Γρίσπου, φωτογράφος
Ηλίας Δημητρίου, σκηνοθέτης
Γιάννης Κολόζης, σκηνοθέτης
Πόπη Λεγάη, σκηνοθέτης
Νικολέτα Λεούση, σκηνοθέτης
Γιάννης Μισουρίδης, φωτογράφος, σκηνοθέτης
Χρύσσα Νικολάου, εικαστικός
Νατάσσα Ξύδη, σκηνοθέτης
Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτης
Μάνος Παπαδάκης, σκηνοθέτης
Θέλγια Πετράκη, σκηνοθέτης
Ανδρέας Σχοινάς, φωτογράφος
Γιώργος Τασιούλας, storyboard artist

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Bαλίτσας με Eικόνες και Hχους