Buzz

Μήνυση στον Τζόνι Ντεπ για κακοποίηση ατόμου με αναπηρία

στα 10

Αλήθεια ή εκμετάλλευση; Γυναίκα με κινητικά προβλήματα κατέθεσε μήνυση εναντίον του Τζόνι Ντεπ, κατηγορώντας τον ότι έδωσε εντολή στους ανθρώπους της προσωπικής του ασφάλειας να την απομακρύνουν από τις VIP κερκίδες του Hollywood Palladium κατά τη διάρκεια συναυλίας, κακοποιώντας την και προκαλώντας περαιτέρω σωματικές και ψυχικές βλάβες.

Μήνυση στον Τζόνι Ντεπ για κακοποίηση ατόμου με αναπηρία

UPDATE 30/10 Παρόλο που η μηνύτρια είχε χάσει τον πρώτο γύρο στα δικαστήρια τον Αύγουστο, άσκησε έφεση και ο νέος δικαστής όρισε νέα δικάσιμο με τον Τζόνι Ντεπ να αντιμετωπίζει, αν χάσει, την καταβολή μεγάλης χρηματικής αποζημίωσης. Η Εκερντ πατάει στο γεγονός ότι «ο ηθοποιός κοιτούσε όλο το σκηνικό, χωρίς να επενέβη και να σταματήσει τους σωματοφύλακές του ενώ της προκαλούσαν σωματική και ψυχική βλάβη». Αυτό μπορεί να αποδείξει «κακόβουλη συμπεριφορά», η οποία θα οδηγήσει τον ηθοποιό να πληρώσει αδρά. Οι δικηγόροι του σταρ που επιχειρηματολόγησαν ότι «οι σωματοφύλακες προσπάθησαν απλά να προστατεύσουν τον πελάτη τους από μία ανεξέλεγκτη θαυμάστρια» δεν εισακούστηκαν.

Αλλά διαβάστε πώς έγιναν όλα...


(η είδηση δημοσιεύτηκε στο Flix στις 17 Απριλίου 2012)

H μηνύτρια (στην μήνυση αναφέρεται ανώνυμα ως «Τζέιν Ντο», αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ χολιγουντιανού site ονομάζεται Ρόμπιν Εκερτ) αναφέρει ότι την 1η Δεκεμβρίου του 2011, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Ιγκι Ποπ στο Hollywood Palladium, βρέθηκε στο VIP τμήμα του σταδίου (καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη για αναπηρικές θέσεις αλλού). Εκεί, η γυναίκα που πάσχει από ινομυαλγία και άλλες μυικές και νευρολογικές παθήσεις καταγγέλλει ότι την πλησίασαν τα μέλη της προσωπικής ασφάλειας του Τζόνι Ντεπ οι οποίοι της έκαναν σωματικό έλεγχο και στην αντίστασή της «την ακινητοποίησαν με κεφαλοκλείδωμα και της πήραν το iPhone από τα χέρια (ένα δάχτυλο τη φορά)... »

Και τότε τα πράγματα αγρίεψαν πραγματικά, καθώς οι σεκιουριτάδες «...της πέρασαν χειροπέδες και την έσυραν έξω από το γήπεδο με βίαιο τρόπο, τόσο απότομα ώστε να της πέσει το παντελόνι εκθέτοντας το γυμνό της κάτω σώμα σε ολόκληρο το στάδιο και να εξευτελιστεί». Στη συνέχεια, την πέταξαν έξω.

Η καταγγέλλουσα διευκρινίζει στην μήνυση της ότι «ο Τζόνι Ντεπ ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού, γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε και έδινε και οδηγίες». Καθώς η φρουρά του ηθοποιού βοηθήθηκε και από τα σεκιούριτι του σταδίου, η Εκερτ άσκησε μήνυση και προς το Hollywood Palladium.

Στην μήνυσή της λοιπόν, η Εκερτ αναφέρει ότι υπέστη ψυχική οδύνη, δημόσιο εξευτελισμό και περαιτέρω σωματικές βλάβες που την απέτρεψαν να επιστρέψει στη δουλειά της για 9 μήνες. Για όλα τα παραπάνω ζητά ένα αδιευκρίνιστο ποσό αποζημίωσης.

Ρεπορτάζ του site TMZ (όχι και της πιο αξιόπιστης πηγής, σύμφωνοι) αναφέρει ότι η Εκερτ παρουσιάστηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός «μαστουρωμένη».

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη. Η σειρά αφήγησης των γεγονότων (ειδικά η λεπτομέρεια με το iPhone) περισσότερο υποψιάζει ότι η μηνύτρια βιντεοσκοπούσε τον Ντεπ, της ζητήθηκε να σταματήσει, εκείνη δεν το έκανε και τα σεκιούριτι την απομάκρυναν από το χώρο. Το πώς και το με ποιο τρόπο αναμένεται να διαλευκανθεί. Από ένστικτο και μόνο αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι (κάθε) Τζόνι Ντεπ θα διακινδύνευε μία τέτοια δημόσια βίαιη συμπεριφορά, όταν η politically correct στάση των σταρ ξεπερνά κάθε όριο προσοχής - αν όχι από στάση ζωής, αλλά σίγουρα από φόβο καταστροφής μιας καριέρας. Το ίδιο ισχύει και για μία αμερικανική επιχείρηση, όπως είναι το Hollywood Palladium.

Η κακοποίηση ανθρώπων με αναπηρία είναι καταδικαστέα και δεν χωράει καμία άλλη συζήτηση. Στην πυρά όποιος την προκαλεί, όποιος κι αν είναι. Ομως, η εκμετάλλευση δημόσιων προσώπων ως ευκαιρία για εύκολο χρήμα, χρησιμοποιώντας την αναπηρία ως πρόσχημα, είναι εξίσου εγκληματική. Πώς θα μπορούν οι άνθρωποι που όντως πάσχουν και όντως κακοποιούνται να βρουν το δίκιο τους αν διάφοροι τυχοδιώκτες φωνάζουν «λύκος» με την πρώτη ευκαιρία;