Industry

MFI Script 2 Film Workshops: Script International

στα 10

Συνεχίζονται εντατικά τα εργαστήρια MFI Script 2 Film στη Νίσυρο για τα 38 υπό ανάπτυξη πρότζεκτς, συνοδευόμενα από μια σειρά σημαντικών διαλέξεων και masterclasses.

Flix Team
MFI Script 2 Film Workshops: Script International

Με μια διάλεξη από τον πολυβραβευμένο παραγωγό Πολ Μίλερ (μεταξύ άλλων, και αρκετών ταινιών του Τζον Σέιλς) συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του MFI Script 2 Film Workshops του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή στη μόνιμη έδρα των εργαστηρίων, τη Νίσυρο, για 23η χρονιά. Τίτλος της: «Χρηματοδότηση ταινιών στην εποχή της καινοτομίας».

Διαβάστε ακόμη: MFI Script 2 Film Workshops: Διεθνείς αφίξεις και πάλι

Είναι μονάχα μία από τις διαλέξεις και τα masterclasses που περιλαμβάνει το πυκνό φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης. Προηγήθηκε χθες η διάλεξη από τον Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα, σκηνοθέτη του αξέχαστου πολιτικού δράματος «Δευτέρες με Λιακάδα» με τον Χαβιέρ Μπάρδεμ (το οποίο και προβλήθηκε για συμμετέχοντες και κοινό στην πλατεία του Αλεξάνδρου την Κυριακή), ενώ τις επόμενες μέρες ακολουθούν, μεταξύ άλλων, διαλέξεις με τον καθηγητή Πάβελ Ζεχ (FAMU International, πανεπιστήμιο Yale, Berlinale Talent Campus, MIDPOINT), την παραγωγό Μαρτίνα Μπλάις (διευθύντρια του φόρουμ συμπαραγωγών της Berlinale) και την Βασιλική Διαγουμά από το ΕΚΟΜΕ, καθώς κι ένα διά ζώσης q&a με τον Καναδό δημιουργό του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Τζέρεμι Ποντέσουα, που πέρυσι συμμετείχε εξ αποστάσεως στις δράσεις του MFI Script 2 Film, ενώ φέτος έχει φυσική παρουσία.

mfi Από τη διάλεξη του Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα

Την εκπαιδευτική ομάδα του ΜΙΚ απαρτίζουν στην ανάπτυξη σεναρίου και project, εκτός από τον Πάβελ Ζεχ, οι Χριστίνα Λαζαρίδη (διευθύντρια σπουδών, διευθύντρια του τμήματος σεναρίου στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης), Γιάν Φλάισερ (καθηγητής σεναρίου στην FAMU, τ. National Film and Television School του Λονδίνου), Νίκος Παναγιωτόπουλος (συγγραφέας, σεναριογράφος, καθηγητής στο ΕΑΠ και στη Σχολή Σταυράκου), Άνα Σανζ Μαγκαγιόν (επιμελήτρια σεναρίων), Δημήτρης Εμμανουηλίδης (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, επιμελητής σεναρίου σε συνεργασία με το Meetings on the Bridge και το Torino Film Lab), Μισέλ Σαμπέ (σεναριογράφος για κινηματογράφο και τηλεόραση, συνεργάτης της Βελγικής RTBF), Όβε Γιένσεν (καθοδηγητής ανάπτυξης ντοκιμαντέρ, συνεργάτης του EDN, του European Film Market, Sunny Side of the Doc και του MIPDOC), Μάρκος Γκαστίν (σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ) και Δημήτρης Γιατζουζάκης (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, καθηγητής στη σχολή Σταυράκου).

Στη δε παραγωγή και υλοποίηση, εκτός από την Μαρτίνα Μπλάις, η ομάδα ειδικών περιλαμβάνει τους Σιμόν Ντε Σαντιάγκο (παραγωγό), Μάρτζορι Μπέντεκ (συν-διευθύντρια του Φεστιβάλ Connecting Cottbus), Ιζαμπέλ Φοβέλ (παραγωγό) και Νικολό Γκάγιο (PHD Film Marketing & Audience Development).

Οπως και πέρυσι, το πρόγραμμα της 23ης έκδοσης των εργαστηρίων MFI Script 2 Film θα υλοποιηθεί υβριδικά, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά. Φέτος, ωστόσο, στη Νίσυρο θα μπορούν να έρθουν συμμετέχοντες από όλες τις χώρες τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ελλάδας και της ΕΕ. Σε όσους συμμετέχοντες δεν μπορούν να ταξιδέψουν, το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο και online τις ημερομηνίες διεξαγωγής (2-16 Ιουλίου), ενώ οι διαλέξεις θα διατίθενται ζωντανά αλλά και βιντεοσκοπημένες (on demand), ώστε οι δημιουργοί να έχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν τα έργα τους τη στιγμή που πραγματικά το χρειάζονται.

μικ

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ΜΙΚ. και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Τα MFI Script 2 Film Workshops υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Creative Europe/MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τους Δήμους Νισύρου & Ρόδου, την ΕΡΤ και το Εθνικό Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας ΑΕ (ΕΚΟΜΕ ΑΕ). Συνεργάζονται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Forum Συμπαραγωγών Crossroads, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την Αγορά Thessaloniki Doc Market, το Sofia Meetings, το Meetings On The Bridge, το Visions du Reel του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Νιόν, το DOK Industry του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Σταυράκου και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

MFI Script 2 Film Workshops 607 6