Buzz

O Λαρς φον Τρίερ θέλει να μετατρέψει όλες τις ταινίες του σε διαμάντια. Κυριολεκτικά!

στα 10

Ξεκινώντας από το «Melancholia» στο «Melancholia: The Diamond» σε μια έκθεση στο μουσείο σύγχρονης τέχνης M HKA, της Αμβέρσας.

O Λαρς φον Τρίερ θέλει να μετατρέψει όλες τις ταινίες του σε διαμάντια. Κυριολεκτικά!

Απόλυτα ταιριαστά, αφού η βελγική πόλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίου διαμαντιών, το «Melancholia: The Diamond» φιλοξενείται στο μουσείο της πόλης κι αποτελείται από ένα διπλό διαμάντι 12 καρατίων που κόπηκε από δύο πέτρες, κι από μια virtual reality instalation που επιτρέπει στον θεατή να «μπει μέσα στο διαμάντι» και να περάσει όσο χρόνο θέλει εκεί.

Το μουσείο δεν δίνει στην δημοσιότητα φωτογραφίες της της πέτρας, αφού ο Λάρς φον Τρίερ θέλει οι θεατές ο καθένας να την δει με τα μάτια του, αλλά ο ίδιος την περιγράφει στους New York Times, λέγοντας ότι από την μια πλευρά είναι κομμένη στην εντέλειά, αλλά από την άλλη είναι στην φυσική της μορφή, ενώ στο εσωτερικό της είναι χαραγμένα τα αρχικά του LvT.

Δείτε ακόμη: To Flix βάζει τις ταινίες του Λαρς φον Τρίερ στη (σωστή) σειρά

melancholia the diamond 607

O Τρίερ λέει ότι τα δυο διαμάντια είναι μια μεταφορική απόδοση του υφους της ταινίας του, στην οποία ένας πλανήτης πρόκειται να συγκρουστεί με την γη, κι ότι αν και περίμενε ότι η κοπή του διαμαντιού θα έπαιρνε περίπου δυο εβδομάδες, χρειάστηκαν τελικά πέντε χρόνια για να κοπεί με το χέρι.

Οσο για το κόστος, το οποίο ανέλαβε ένας ρώσος επιχειρηματίας ο Λεονίντ Ογκάρεβ παραμένει αδιευκρίνιστο θέλοντας όπως λέει να συνδυάσει «ένα από τα παλαιοτερα υλικά στον πλανήτη με κάτι τόσο καινούριο όπως η εικονική πραγματικότητα που δεν ξέρουμε καν πως θα εξελιχθεί».

lars von trier 607

Ο Λαρς φον Τρίερ δεν ήταν παρών στα εγκαίνια της έκθεσης αφού όπως λέει στους New York Times παίρνει και πάλι μια σειρά από χάπια που τον βοηθούν να καταπολεμήσει τις μόνιμες φοβίες του, αλλά θα έχει ελπίζει την ευκαιρία να είναι παρόν σε μια επόμενη ευκαιρία, αφού φιλοδοξεί να συνεχίσει το project μεταφέροντας όλες τις ταινίες του μέχρι τώρα, σε μορφή διαμαντιών.

Δείτε ακόμη: