Industry

Μεγάλη Εβδομάδα «λογοκρισίας» στην ΕΤ3!

στα 10

Μετά απο παράπονα τηλεθεατών, η ΕΤ3 τροποποίησε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας πετώντας έξω τη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη και τη «Μαρκησία του Λιμανιού» του Κώστα Ανδρίτσου. Σε αυτή τη χώρα ζούμε!

Μεγάλη Εβδομάδα «λογοκρισίας» στην ΕΤ3!
Α πα πα... Είναι αυτά θεάματα για τη Μεγάλη Πέμπτη;

Είναι όσο αστείο, όσο και τραγικό.

Πριν λίγες ημέρες, η ΕΤ3 είχε ανακοινώσει με περηφάνια τον προγραμματισμό της για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Ανάμεσα σε εσπερινούς, όρθρους, ντοκιμαντέρ για την Ορθοδοξία και λοιπά «μεγαλοβδομαδιάτικα» είχε συμπεριλάβει και την προβολή - ανάμεσα σε άλλες - δύο ελληνικών ταινιών: της «Στέλλας» του Μιχάλη Κακογιάννη και της «Μαρκησίας του Λιμανιού» ( η αλλιώς «Το Κάθαρμα») του Κώστα Ανδρίτσου από το 1963 με τον Γιώργο Φούντα και τη Μάρω Κοντού. Μάλιστα, το εν λόγω δελτίο τύπου της ΕΤ3 είχε δημοσιευτεί με περηφάνια σε χριστιανικά και παραχριστιανικά sites (δείτε εδώ για του λόγου το αληθές).

Οι τηλεθεατές της ΕΤ3 όμως - πιο ψαγμένοι δεν παίζει! - αντέδρασαν έντονα στην προβολή των δύο παραπάνω ταινιών (όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της Βίκυς Χαρισοπούλου στα «Νέα») με αποτέλεσμα το κανάλι να ακυρώσει την προβολή τους: στη θέση της ταινίας του Κώστα Ανδρίτσου προβλήθηκε το «Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ στη θέση της «Στέλλας» θα προβληθεί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη το σαφώς πιο ταιριαστό στην ημέρα επεισόδιο της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια» με τίτλο «Ο Γέροντας Παϊσιος στο Σινά».

Δεν θέλουμε ούτε να υποψιαστούμε πως ζούμε σε μια χώρα, όπου η «Στέλλα» θεωρείται ανάρμοστο θέαμα για την Μεγάλη Εβδομάδα (φανταστείτε να είχαν προγραμματίσει τη «Στρέλλα»!) , ούτε φυσικά πως το τι προβάλλει ή δεν προβάλλει η κρατική τηλεόραση ορίζεται από το «θρησκευτικό αίσθημα» των θεατών ή ότι η εκκλησία έχει λόγο (εκτός από τη μοίρα του ελληνικού κράτους) και στο πρόγραμμα της τηλεόρασης.