Buzz

Μεγάλες βραδιές μικρού μήκους

στα 10

«Τι έκαναν οι πολυβραβευμένοι εκπρόσωποι του νέου ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά, πριν κατακτήσουν διεθνή φήμη;» αναρωτιέται το Athens Open Air Film Festival και διοργανώνει δύο βραδιές αφιερωμένες σε ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών. Είσοδος ελεύθερη. Πάμε;

Μεγάλες βραδιές μικρού μήκους
Ταινιάκια έξω...

Σήμερα, Τρίτη 26 και αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνει προβολές ταινιών μικρού μήκους.

Απόψε, το λόγο έχει το ελληνικό σινεμά: θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών του νέου ελληνικού ρεύματος (Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Νούσιας, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Φάγκρας, Παναγιώτης Φαφούτης και Ελισάβετ Χρονοπούλου).

Το κινηματογραφικό μας ραντεβού είναι στις 21.30, δίπλα σε ένα από τα πιο όμορφα πολιτιστικά μνημεία της πρωτεύουσας, στην οδό Αρεοπαγίτου, ακριβώς στην είσοδο του σημαντικότερου υπαίθριου θεατρικού χώρου της Αρχαίας Αθήνας, του θεάτρου Διονύσου.

Αύριο, Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 21.30, στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο (λίγα λεπτά από την πλατεία Ομονοίας), το Athens Open Air Film Festival προβάλει το πρώιμο έργο διάσημων σκηνοθετών της παγκόσμιας κινηματογραφίας: μικρά διαμαντάκια των Τόντ Σόλοντζ, Αλφόνσο Κουαρόν, Τιμ Μπάρτον, Τζόρτζ Λούκας, Παρκ Τσαν Γουκ, Γκας Βαν Σαντ, Αλεξάντερ Πέιν, Αντρέα Αρνολντ σε μία σινεφίλ προβολή που δεν πρέπει να χάσετε.

Το Athens Open Air Film Festival εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Every Week, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις σκοπεύουν να αναδείξουν γνωστά και ανεξερεύνητα αστικά τοπία και να επαναφέρουν τη ρομαντική αίγλη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Είσοδος ελεύθερη.