Buzz

«Μαχαιροβγάλτης και Χρόνος». Η ζωή μιας ταινίας στους τοίχους της πόλης

στα 10

Ο Δημήτρης Φαντάκης κατέγραψε με τον φακό του, τις αφίσες της ταινίας του Γιάννη Οκονομίδη «Μαχαιροβγάλτης» καθώς ο χρόνος και η πόλη τις μεταμόρφωνε. Οι φωτογραφίες του από την ζωή της ταινίας στους τοίχους της Αθήνας, θα εκτεθούν σε λίγες μέρες στο Booze Cooperativa.

«Μαχαιροβγάλτης και Χρόνος». Η ζωή μιας ταινίας στους τοίχους της πόλης

Η έκθεση έχει τον τίτλο «Μαχαιροβγάλτης και Χρόνος» και αποτελείται από φωτογραφικά στιγμιότυπα από την φθορά, ή την «μετάλλαξη» αν προτιμάτε, των αφισών της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Μαχαιροβγάλτης» καθώς ο χρόνος περνούσε κι εκείνες προσπαθούσαν να αντέξουν ενάντια στον καιρό, τις επόμενες αφίσες που έρχονταν να κολληθούν πάνω τους, στην φυσική φθορά.

Ο Δημήτρης Φαντάκης ήταν βοηθός οπερατέρ στον «Μαχαιροβγάλτη» και βλέποντας τα πόστερ του φιλμ στους τοίχους της πόλης, αποφάσισε να κρατήσει ένα φωτογραφικό ημερολόγιο της πορείας τους στο κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφίζοντας κάθε βδομάδα για τρεις ολόκληρους μήνες, την ζωή τους και τις αλλαγές που αναγκάζονταν να υποστούν, κατόρθωσε να συλλάβει κάτι που μοιάζει με την κρυφή ζωή των τοίχων της πόλης και μια ενδιαφέρουσα τοιχογραφία των πολλών στρωμάτων «ιστορίας» που βρίσκονται κρυμμένα, το ένα κάτω από το άλλο, δίπλα μας.

Η έκθεση κάνει τα εγκαίνιά της την Τετάρτη 18 Απριλίου στο Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου, 2-10μμ κάθε μέρα εκτός Τρίτης.