Buzz

Να γιατί ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ είχε μούσια και μακριά μαλλιά στα Οσκαρ

στα 10

Σε μια πραγματική ιστορία του αμερικανικού εμφυλίου αφιερώνεται στο «The Free State of Jones» ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, στο στοιχείο του, ως βέρος Τεξανός.

Να γιατί ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ είχε μούσια και μακριά μαλλιά στα Οσκαρ

Update 10.01: Δείτε στο τέλος του κειμένου το πρώτο τρέιλερ του «The Free State of Jones» που κυκλοφόρησε.

Ο Γκάρι Ρος έχει κάνει μεγαλύτερη καριέρα ως σεναριογράφος παρά ως σκηνοθέτης, αλλά αν αντιπαραβάλλουμε το «Seabiscuit» με το πρώτο «Hunger Games» και, κυρίως, το «Pleasantville», ναι, έχουμε ελπίδες για μια πολύ καλή ταινία. Το επόμενο πόνημά του λέγεται «The Free State of Jones», βασίζεται σε πραγματική ιστορία και θα μας ενδιέφερε λιγότερο αν δεν ήταν μια από τις ταινίες όπου, μέσα στο 2016 (και συγκεκριμένα στις 11 του επόμενου Μαρτίου), θα δούμε τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ.

Διαβάστε ακόμη: H οντισιόν του Μάθιου ΜακΚόναχεϊ για το «Dazed and Confused» είναι το πιο cool πράγμα που είδατε εδώ και καιρό

Το «The Free State of Jones» εκτυλίσσεται στη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου κι αφηγείται την ιστορία ενός τολμηρού αγρότη στον Νότο, του Νιουτ Νάιτ και της απίστευτης ένοπλης επανάστασής του ενάντια στην Ομοσπονδία. Συνασπιζόμενος με άλλους αγρότες και με τη βοήθεια των σκλάβων της περιοχής, ο Νάιτ διοργάνωσε μια εξέγερση που οδήγησε στο ν' αποσχιστεί η Επαρχία του Τζόουνς στον Μισισιπή από την Ομοσπονδία, δημιουργώντας την Ελεύθερη Πολιτεία του Τζόουνς. Ο γάμος του με την απελεύθερη Ρέιτσελ και η επακόλουθη ίδρυση μιας διαφυλετικής κοινότητας ήταν κάτι το μοναδικό στα χρόνια που ακολούθησαν τον Εμφύλιο - και αρκετά μετά, φυσικά. Ο Νάιτ συνέχισε τους αγώνες του και στην εποχή της Αναδόμησης, αποκτώντας έτσι θρυλικές διαστάσεις ως μια καθοριστική, αν κι αμφιλεγόμενη, ενσάρκωση της αντίστασης για πολλά χρόνια μετά τον πόλεμο. Δίπλα στον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, το ρόλο της Ρέιτσελ στην ταινία θα κρατά η πανέμορφη Γκούγκου Μπάτα-Ρο του «Belle».

Δείτε παρακάτω την πρώτη εικόνα από την ταινία που κυκλοφόρησε.

Διαβάστε ακόμη:

free state of jones 607

free state of jones poster 607