Buzz

Ο Ματ Ντέιμον δεν καταλαβαίνει τη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ της «Barbie» και του «Oppenheimer»

στα 10

Λέει πως το κοινό επιτρέπεται να δει δυο ταινίες μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.

Ο Ματ Ντέιμον δεν καταλαβαίνει τη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ της «Barbie» και του «Oppenheimer»

Το ότι η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ και το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, δυο εκ διαμέτρου αντίθετες, όσο αφορά την ατμόσφαιρα, ταινίες, θα κυκλοφορήσουν την ίδια μέρα, στις 21 Ιουλίου, στις αμερικάνικες αίθουσες έχει δημιουργήσει πολλά και διάφορα memes στο ίντερνετ.

Ομως για τον Ματ Ντέιμον, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο «Oppenheimer», είναι η πρώτη φορά που ακούει για τις συζητήσεις που έχουν ανοίξει για το ποια ταινία θα πάει να δει ο κόσμος εκείνο το σαββατοκύριακο. «Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη που ακούω γι’ αυτό. Δεν έχω δώσει καμία σημασία μέχρι τώρα σε κάτι τέτοιο. Ο κόσμος επιτρέπεται να πάει να δει δύο ταινίες σε ένα Σαββατοκύριακο. Το “Oppenheimer” είναι μια από αυτές», δήλωσε ο Ντέιμον μιλώντας στο Vanity Fair.

Oταν ρωτήθηκε εάν οι τέσσερις κόρες του τείνουν περισσότερο να δουν τη «Barbie», λόγω των στερεοτύπων φύλου, ο Ντέιμον απάντησε πως «θα πρέπει να τις ρωτήσω. Αν είναι έτσι, θα δουν δύο ταινίες εκείνο το σαββατοκύριακο».

Διαβάστε ακόμα: Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρησιμοποίησε τη μέθοδο του «Memento» για να πει την ιστορία του «Oppenheimer»

matt damon oppenheimer

Ο Ντέιμον δεν στάθηκε μόνο σε αυτή την αντιπαράθεση μεταξύ των δυο ταινιών. Μίλησε επίσης και για την εμπειρία του δουλεύοντας με τον Κρίστοφερ Νόλαν και με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, όταν δούλεψε μαζί του στο «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν». «Μου θύμισε τα γυρίσματα του “Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν” με την έννοια ότι ο [Στίβεν] Σπίλμπεργκ θα ξαναέχτιζε αυτές τις περιοχές — μπορούσαμε να πάμε οπουδήποτε θέλαμε. Ετσι, ο Κρις είχε την ευελιξία να γυρίσει την ταινία του όπου ήθελε και χρειαζόταν σε όλη την πόλη. Ηταν πλήρως καθηλωτικό.»

Τέλος πρόσθεσε ότι ο Νόλαν ανακατασκεύασε την πόλη του Manhattan Project στο Λος Αλαμος, στο Νέο Μεξικό, προσέχοντας πολύ κάθε λεπτομέρεια. «Μπορούσατε να δείτε στον ορίζοντα τον πραγματικό χώρο δοκιμών και πού ήταν η αρχική πόλη. Η Ρουθ ντε Γιονγκ, η σχεδιάστρια παραγωγής μας, βασικά ανοικοδόμησε την πόλη κι έτσι είχαμε ένα πλήρως ενεργή πόλη για να δουλέψουμε».

Το «Oppenheimer» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 21 Ιουλίου, δίπλα δίπλα με την «Barbie».