Μαθήματα κινηματογραφικής...τεχνικής με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA

INDUSTRY 09 MAY 2012  /  Flix Team

Τρία καλοκαιρινά μαθήματα για τον ήχο, το μοντάζ και το 3D σινεμά, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA, προετοιμάζουν ανήσυχους κινηματογραφιστές για να υποδεχτούν το μέλλον του κινηματογράφου...

Δίνοντας έμφαση σε τομείς της κινηματογραφικής παραγωγής που θεωρούνται αυτονόητοι, τρία καλοκαιρινά μαθήματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου κάνουν focus στον ήχο, το μοντάζ και τις προοπτικές της 3D τεχνολογίας, αποδεικνύοντας πως το σινεμά πριν από τέχνη είναι τεχνική. Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το καθένα απ' αυτά, τις ημερομηνίες λήξης για την αίτηση σας και τις πληροφορίες για να συμμετάσχετε.


The sound of the image / 2-8 Ιουλίου 2012, Βερολίνο

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων έως: 25 Μαΐου 2012

Το EFA Master Class 2012, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, είναι αφιερωμένο στον ήχο μίας ταινίας μυθοπλασίας, μία έννοια γνωστή σε όλους, που όμως δεν έχει μελετηθεί αρκετά. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ηχολήπτες και άλλους τεχνικούς στον τομέα του ήχου, ενώ αιτήσεις μπορούν να κάνουν επίσης σκηνοθέτες, συνθέτες και άλλοι καλλιτεχνικοί συντελεστές που επιδρούν στην ηχητική επένδυση μίας ταινίας. Ολοι οι αιτούντες θα πρέπει να συμπεριλάβουν ένα βιογραφικό σημείωμα, μία επιστολή ενδιαφέροντος και τον κατάλογο των έργων τους στα αγγλικά, καθώς και ένα DVD των προηγούμενων έργων τους.

Επικοινωνία: Bettina Schwarz, European Film Academy e.V.. Kurfurstendamm 225, 10719 Berlin, Germany, Τ +49 30 8871670

Περισσότερες πληροφορίες: www.europeanfilmacademy.org και στο e-mail bschwarz@europeanfilmacademy.org


Summer Media Studio 2012 - Music & Sound in Film / 4-18 Ιουλίου 2012, Νερίνγκα, Λιθουανία

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων έως: 15 Μαΐου 2012

Το Summer MEDIA Studio είναι ένα σεμινάριο δύο εβδομάδων για την ανάπτυξη της τεχνικής του μοντάζ και ιδιαίτερα τη χρησιμοποίηση του μοντάζ ως τρόπου κινηματογραφικής αφήγησης. Στο τέλος του σεμιναρίου, που απευθύνεται σε ευρωπαίους φοιτητές, θα γίνει παραγωγή δέκα ντοκιμαντέρ από τους συμμετέχοντες, τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.summermediastudio.com και στο e-mail studija@lmta.lt


FAS Screen Training Ireland / 29 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2012, Ιρλανδία / 2-14 Οκτωβρίου 2012, Ιρλανδία

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων έως: Μάιος 2012

Το FAS Screen Training Ireland στοχεύει στην εξερεύνηση των τεχνικών και δημιουργικών προϋποθέσεων για την παραγωγή ενός στερεοσκοπικού έργου live action μυθοπλασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έμπειρους ευρωπαίους παραγωγούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, και άλλους επαγγελματίες κινηματογραφιστές. Το πρώτο μέρος στοχεύει σε ευρωπαίους παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους κι άλλους επαγγελματίες ενώ το δεύτερο μέρος απευθύνεται σε έναν ευρύτερο κύκλο επαγγελματιών που σχετίζονται με την ανάπτυξη 3D και τον κινηματογράφο.

Επικοινωνία: Helen McMahon, FAS Screen Training Ireland, 27-33 Baggot Street, Tel: +353 1 607 7461,

Περισσότερες πληροφορίες: www.screentrainingireland.ie και στο e-mail helen.mcmahon@fas.ie


Διαβάστε περισσότερα για τα προγράμματα που υποστηρίζει το MEDIA και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του MEDIA DESK HELLAS.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.