Buzz

Match Point: Τρέιλερ για το «Le Règne de la Beauté» του Ντενί Αρκάν

στα 10

Ο σημαντικότερος ίσως σκηνοθέτης του Καναδέζικου σινεμά, επιστρέφει εφτά χρόνια μετά την τελευταία ταινία του.

Match Point: Τρέιλερ για το «Le Règne de la Beauté» του Ντενί Αρκάν

Μοιάζει σχεδόν σίγουρο πως το «Le Règne de la Beauté» θα είναι μια από τις ταινίες που θα δούμε -πιθανότατα στο διαγωνιστικό- στις Κάννες, αφού ο Ντενί Αρκάν, είναι ένας από εκείνους τους σκηνοθέτες που έχουν το ειδικό βάρος και το εκτόπισμα για να βρεθούν εκεί δίχως πολλές ερωτήσεις.

Από την άλλη, όπως έχει αποδείξει περισσότερες από μία φορές (με πιο αξιομνημόνευτη όλων φυσικά την «Επέλαση των Βαρβάρων»), οι ταινίες του δεν αποκλείουν το μεγάλο κοινό, αφού το μείγμα των ανθρώπινων ιστοριών του, της παρατηρητικής ματιάς, της ευαισθησίας και του συχνά κυνικού χιούμορ του, αγγίζουν με ευκολία τους θεατές εντός κι εκτός των συνόρων της χώρας του.

Το «Le Règne de la Beauté» (η βασιλεία της ομορφιάς, αν προτιμάτε) είναι μια ιστορία που διαδραματίζεται στον σημερινό γαλλόφωνο Καναδά. Ο Λικ είναι ένας νεαρός αρχιτέκτονας που μοιάζει να ζει μια ήρεμη, ευτυχισμένη ζωή με την γυναίκα του νεαρή μια δασκάλα του τένις. Εχουν ένα όμορφο σπίτι, πιστούς φίλους, όλα τα υλικά της ευτυχίας. Ο Λικ κυνηγά και κάνει σκι, είναι πετυχημένος και απόλυτα ευτυχής. Ή έτσι δείχνει, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που θα γίνει μέλος μιας αρχιτεκτονικής επιτροπής στο Τορόντο, κι εκεί θα γνωρίσει τη Λίντσεϊ, μια γυναίκα που θα φέρει την ζωή του πάνω κάτω.

Ο Ερίκ Μπρουνό κρατά τον ρόλο του Λικ, ενώ δίπλα του συμπρωταγωνιστούν η Μελανι Τιερι, η Μαρί Ζοσέ Κροζέ, η Μελανί Μερκοσκί, αλλά και η Εντίτ Σκομπ.

Δείτε το τρέιλερ και την αφίσα του φιλμ.


2