Buzz

Master Class: πρώτη εικόνα της Φέι Ντάναγουεϊ ως Μαρία Κάλας

στα 10

Η Φέι Ντάναγουεϊ μας δίνει εικόνα από βιογραφία που ετοιμάζει για την Μαρία Κάλας, εμπνευσμένη από μία σειρά από master classes που δίδαξε στο Julliard της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 70.

Master Class: πρώτη εικόνα της Φέι Ντάναγουεϊ ως Μαρία Κάλας
Φέι Ντάναγουεϊ μαζί με τη σοπράνο πρωταγωνίστριά της Ντανιέλ Ντε Νις

Το ότι η Φέι Ντάναγουεϊ έχει λογαριασμό στο twitter, τον χρησιμοποιεί, τον ανανεώνει και έχει καταλάβει πόσο σημαντικό εργαλείο είναι για το marketing της ταινίας της, αξίζει το σεβασμό μας. (Για την ίδια, ή στη χειρότερη για τον πολύ νεότερο και ικανό personal assistant της).

Μέσα από τη σελίδα της λοιπόν, @RealFayeDunaway, είδαμε την πρώτη φωτογραφία από το «Master Class», την κινηματογραφική μεταφορά που υπογράφει σεναριακά και σκηνοθετικά η ίδια η Ντάναγουεϊ και αναφέρεται σε μία σειρά από σεμινάρια που δίδαξε στα 70ς η Μαρία Κάλας στην απαιτητική σχολή του Julliard.

To ομώνυμο θεατρικό του Τέρενς ΜακΝάλι, πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία, έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το 1995, πραγματοποίησε 598 παραστάσεις και κέρδισε δύο βραβεία ΤΟΝΥ.

Η Φέι Ντάναγουεϊ, η οποία επίσης πρωταγωνιστεί ως Κάλας στην κινηματογραφική μεταφορά, μιλάει για αυτό ως «το έργο της ζωής της». Και δεν είναι λίγο να γράψει, να σκηνοθετήσει και να ενσαρκώσει κανείς την Ελληνίδα ντίβα στη διαβόητα απαιτητική, αυστηρή, καυστική αλλά ταυτόχρονα λαμπερή, larger than life και αδιανόητα αστεία παιδαγωγική της πλευρά.

Πρόσφατα, πάλι μέσω του twitter της, η Ντάναγουεϊ ανακοίνωσε ότι «η ταινία θα πάει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, δυστυχώς όμως όχι στις Κάννες», κάτι που μπορεί να το εκλάβει κανείς ως πραγματικό γεγονός (δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και δεν πρόλαβε το deadline) ή μικρό παράπονο (καθώς η ίδια η Ντάναγουεϊ έχει δώσει master class στο Φεστιβάλ Καννών και τώρα θα περίμενε υποστήριξη).

Μην ξεχνάμε ότι μόλις πέρσι η μεγάλη Αμερικανίδα ηθοποιός ήταν η εικόνα του φεστιβάλ...