Buzz

Μαρκ Γουόλμπεργκ - Ντέιβιντ Ο' Ράσελ: καλλιτεχνικό διαζύγιο

στα 10

Σε ρινγκ μετατράπηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή του «The Fighter». Οι επί χρόνια φίλοι και συνεργάτες Ντέιβιντ Ο' Ράσελ και Μαρκ Γουόλμπεργκ τσακώθηκαν πάνω στο κλείσιμο της συμφωνίας για το νέο τους πρότζεκτ «The Silver Linings Playbook», με τον Ο' Ράσελ τελικά να προτιμάει τον Μπράντλεϊ Κούπερ για πρωταγωνιστή.

Μαρκ Γουόλμπεργκ - Ντέιβιντ Ο' Ράσελ: καλλιτεχνικό διαζύγιο
Στο Χόλιγουντ γνωστοί και ως το σύγχρονο «Odd Couple»

Πάνω από δεκαετία μετράει η φιλία του Μαρκ Γουόλμπεργκ με τον Ντέιβιντ Ο' Ράσελ. Αρχικά ο σκηνοθέτης στήριζε τον νεαρό πρωταγωνιστή, όταν εκείνος πάσχιζε να αποδείξει ότι είναι πολλά περισσότερα από αποτυχημένος λευκός ράπερ και πρώην μοντέλο εσωρούχων. Η συμμετοχή του στους «Τρεις Ηρωες» ήταν κίνηση εμπιστοσύνης από τον σκηνοθέτη του και σ' αυτό το κλίμα συνεχίστηκε η κοινή τους πορεία. Ο Γουόλμπεργκ συμμετείχε και στο Βατερλό της καριέρας του Ο' Ράσελ, «To Νόημα της Ζωής και πώς να το Χάσετε» («Ι Heart Huckabees»), την ταινία που τον έβαλε στην μαύρη λίστα των παραγωγών του Χόλιγουντ, τόσο γιατί πάτωσε εμπορικά, όσο και γιατί επιβεβαίωσε τη φήμη του πόσο δύσκολος είναι στις συνεργασίες του (Διαβόητοι οι καυγάδες του με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στα σετ του «Three Kings», αλλά επί «Huckabees» κυκλοφόρησαν στο youtube οι διαπληκτισμοί του με την Λίλι Τόμλιν).

Κατά γενική παραδοχή, αν δεν μεσολαβούσε ο Μαρκ Γουόλμπεργκ (ο οποίος μέσα στη δεκαετία, αργά αλλά σταθερά, κέρδιζε την εμπιστοσύνη του Χόλιγουντ και ως πρωταγωνιστής, αλλά κυρίως ως παραγωγός) μία από τις σημαντικότερες ταινίες της περσινής χρόνιας που έφτασε μέχρι τα Οσκαρ, το «The Fighter», δε θα είχε γίνει ποτέ.

Να όμως που τα συμβόλαια στο Χόλιγουντ μπορούν να καταστρέψουν και τις πιο δυνατές φιλίες. Ο Γουόλμπεργκ είχε μπει ως πρωταγωνιστής και executive producer στην νέα ταινία του Ο' Ράσελ «The Silver Linings Playbook», ένα ιδιαίτερο δράμα για έναν πρώην δάσκαλο που παθαίνει νευρικό κλονισμό, μένει χρόνια σε ψυχιατρική κλινική, και η ταινία τον συναντά στην επανένταξή του στην κοινωνία και την οικογένειά του. Στο συμβόλαιό του Γουόλμπεργκ υπήρχε η δικλείδα ότι αν αποχωρήσει για οποιοδήποτε λόγο η Αν Χάθαγουεϊ θα έπαιρνε αποζημίωση 900.000 δολαρίων. Η Χάθαγουεϊ πράγματι αποχώρησε και ξαφνικά ο μισθός του Γουόλμπεργκ κρίθηκε ασύμφορος για το στούντιο, που μπορούσε να κλείσει τον Μπράντλεϊ Κούπερ φτηνότερα. Εκεί, ο Ο' Ράσελ δεν στήριξε τον φίλο του και επήλθε η ρήξη.

Κανείς δεν έχει κάνει δηλώσεις, εκτός αν το «ουδέν σχόλιο» της πλευράς του Μαρκ Γουόλμπεργκ σας ακούγεται ως ηχηρή σιωπή. Ιδιαίτερα μπροστά στην στάση του Ο' Ράσελ ο οποίος δεν απάντησε σε κανένα τηλέφωνο, ή mail των ρεπόρτερ και τους αδελφούς Γουάινσταϊν που επίσης τηρούν σιγή.

Μόνο ο Ματ Μούτσιο, ένα ξάδελφος και στενός συνεργάτης του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ, δήλωσε δημόσια τη διαφωνία του για τη στάση του σκηνοθέτη: «Εκείνοι προτίμησαν τον Μπραντ Κούπερ γιατί είναι πιο πεινασμένος και θα δούλευε για λιγότερα. Ο Ντέιβιντ τι θέση πήρε;»

Πάντως ο Γουόλμπεργκ πήρε μία αποζημίωση για την ακούσια αποχώρησή του, περισσότερο όμως για το credit του ως executive producer.